-->
26.09.2023

Στο Νταβός σήμερα και αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί σήμερα για το Νταβός της Ελβετίας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Ο πρωθυπουργός κατά το διήμερο πρόγραμμά του στη μικρή αλπική πόλη της Ελβετίας, συνεχίζοντας το «σπρίντ» των επαφών του , καθ’ όλη της διάρκεια της θητείας του και προώθησης σε διεθνές επίπεδο του «brand name» της Ελλάδας και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επιχειρήσεων από τους τομείς της τεχνολογίας – ανάμεσά τους με τον CEO της Intel – της εκπαίδευσης, των τραπεζικών και άλλων.

Σε αυτές θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει πώς η Ελλάδα, που αναδείχθηκε από τον Economist ως η οικονομία του ΟΟΣΑ με τις καλύτερες επιδόσεις το 2022, αλλά και ως η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος από το 2019 μέχρι σήμερα, πέτυχε όσα έχει πετύχει, εν μέσω εξωγενών μεγάλων κρίσεων.

Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους συνομιλητές του θα βρεθεί και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας που ώθησε την Ελλάδα στη νέα εποχή, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν παράλληλα οι κινήσεις της Ελλάδας στο κέντρο της συνδιαμόρφωσης των ευρωπαϊκών αποφάσεων, καθ’ όλη τη δύσκολη περίοδο των προηγούμενων ετών, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και κατά την ενεργειακή κρίση που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται μάλιστα να αναδείξει τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και προώθησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για λύσεις στην ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή ασφάλεια, αλλά και στον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας ως δύναμης αξιοπιστίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακόμα προσκεκλημένος σε κύκλους συναντήσεων, όπου εκτός από εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων, συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τους χώρους των Μέσων Ενημέρωσης, της πολιτικής και της διπλωματίας.Διαβάστε επίσης