-->
06.12.2023

Στο ζενίθ η δημοτικότητα του Μακρόν μετά την αντίδραση στην AUKUS

Ενισχύεται η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, αφότου ύψωσε τη φωνή του με αφορμή την αμυντική συμφωνία AUCUS που συνήψαν ΗΠΑ, Αυστραλία και Βρετανία με την Καμπέρα να ακυρώνει τη σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά πυρηνικών υποβρυχίων από γαλλική εταιρεία.

Eπτά μήνες πριν από τις εκλογές, ο ένοικος του Ελιζέ τσιμπάει ποσοστά , όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του γαλλικού δικτύου «RTL».

Το 46% των Γάλλων θεωρούν ότι, ο Εμανουέλ Μακρόν κάνει καλή δουλειά στο Ελιζέ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, την πρώτη αφότου κατακεραύνωσε την απόφαση της Καμπέρας να ακυρώσει συμφωνία για την αγορά υποβρυχίων από γαλλική εταιρεία.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η αμυντική συμφωνία HΠΑ, Αυστραλίας και Βρετανίας προκάλεσε την οργή της γαλλικής κυβέρνησης με το Παρίσι να κάνει λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά».

Επί αρκετούς μήνες, το ποσοστό δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου ήταν «κολλημένο» στο 40%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης των «BVA – Orange» για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου RTL δείχνουν ότι, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αρκετά πιο δημοφιλής από τους προκατόχους του, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Το ποσοστό δημοτικότητας του Νικολά Σαρκοζί τον Σεπτέμβριο του 2011 ήταν 32% ενώ, του Φρανσουά Ολάντ τον Σεπτέμβριο του 2016 δεν ξεπερνούσε το 18%.Διαβάστε επίσης