-->
10.06.2023

Στον Κορυδαλλό ο 33χρονος: «Συγνώμη… δεν μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω» – Τι ζήτησε για την επιμέλεια της κόρης του

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 33χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια, ο 33χρονος δράστης μίλησε για πρώτη φορά μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα προς τους δημοσιογράφους, λέγοντας: «Ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη».

«Πράγματι ομολογημένη πράξη ήταν, ομολογημένη πράξη είναι. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία μέσα στη δικογραφία και δόθηκαν και εκεί διευκρινίσεις» σημείωσε ο συνήγορος του 33χρονου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, εξερχόμενος από την Ευελπίδων.

Όπως είπε, θα προσκομισθούν και άλλα στοιχεία ή μαρτυρικές καταθέσεις προκειμένου να στηρίξουν ή μη τους ισχυρισμούς του εντολέα του. Ο δικηγόρος σημείωσε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ολοκλήρωσε την απολογία του με τη φράση: «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω».

Συνήγορος 33χρονου: Σας μεταφέρω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου

Σε δηλώσεις του μετά την απόφαση της προφυλάκισης ο συνήγορος του 33χρονου δήλωσε:

«Πρόκειται για μια πολύωρη ανάκριση οπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις. Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψην μας.

Σας μεταφερω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του: «μακάρι να μπορούσα το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει». Ζήτησε την τιμωρία του και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός.

Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν. Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες.»

Για νέα στοιχεία στην υπόθεση κάνει λόγο η υπεράσπιση

Μετά το τραγικό αυτό συμβάν, μιλάμε για μια οικογενειακή τραγωδία, γνώμονας ήταν το παιδί του, υποστήριξε ο συνήγορος του κατηγορουμένου και καθ’ ομολογία δολοφόνου. Όπως είπε, ακόμη και σήμερα, μέλημά του πιλότου ήταν η οποιαδήποτε αρωγή μπορεί να προσφέρει σε αυτό το σημείο ώστε να λυθεί το ζήτημα της επιμέλειας της 11 μηνών κόρης του.

Ο δικηγόρος προσέθεσε επίσης πως δεν έχει κλείσει η δικογραφία, δεν έχει περατωθεί και υποστήριξε πως μπορεί να προκύψουν και άλλα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την άποψη του 33χρονου, πως η πράξη του δεν ήταν προμελετημένη.

Τα αιτήματα του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου στον ανακριτή

Νωρίτερα, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος αμφισβήτησε τα στοιχεία που δείχνουν προμελέτη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος υπέβαλε δύο αιτήματα στον ανακριτή. Με το πρώτο ζητεί τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα αφαίρεσης της κάρτας μνήμης της κάμερας, καθώς ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι την αφαίρεσε μετά τη δολοφονία της συζύγου του.

Το δεύτερο αίτημα αφορά σε μάρτυρες από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζεύγους για να καταθέσουν στον ανακριτή.

Σε ό,τι αφορά τη στιγμή της δολοφονίας, ο συζυγοκτόνος φέρεται να επανέλαβε ότι είχε προηγηθεί ένταση μεταξύ του ιδίου και της Καρολάιν.

 Διαβάστε επίσης