-->
04.12.2023

Συνάντηση Μελόνι – Μητσοτάκη αύριο στην Αθήνα για μεταναστευτικό και Σύμφωνο Σταθερότητας

Η Μελόνι αναμένεται στην Αθήνα αύριο Πέμπτη 31/08 το απόγευμα για να συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διάφορα διμερή θέματα.

Όπως αναλύει η Ιταλική Il Sole 24 Ore, τα κύρια θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι η αναδιαμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και οι μεταναστευτικές ροές. Aπό τη σκοπιά της Μελόνι “ο Μητσοτάκης μπορεί να παίξει ρόλο γέφυρας μεταξύ του ΕΛΚ και της συντηρητικής ομάδας”. Αυτό, πόσο μάλλον ενόψει των Ευρωεκλογών και με έναν ποικιλόμορφο – το Ιταλικό – κυβερνητικό συνασπισμό.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως “η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο της Ιταλίας, καθώς σε πολλά θέματα οι δύο χώρες έχουν ευθυγραμμισμένα συμφέροντα. Ξεκινώντας από αυτό της μεταναστευτικής πίεσης: η Ρώμη και η Αθήνα – η τελευταία, στο κέντρο της Βαλκανικής διαδρομής – επιμένουν ότι το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συγκεκριμένα σε κοινοτικό επίπεδο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Όπως προσθέτει η εφημερίδα La Veritá, η Μελόνι βλέπει τον Έλληνα πρωθυπουργό ως “λαϊκό, αλλά κοντά στους συντηρητικούς” και η αποστολή θα έχει στόχο – μεταξύ άλλων – να “απεμπλακούν οι πόροι που υποσχέθηκαν στην Τύνιδα”.Διαβάστε επίσης