-->
23.03.2023

Συνεχίζει η Τουρκία τις προκλήσεις: Υπερπτήση μαχητικών F-16 πάνω από την Παναγιά

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε, σήμερα, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στις 13:59, υπερπτήση πάνω από την Παναγιά στα 10.000 πόδια.

Τα τουρκικά F-16 αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Στο μεταξύ, σκληρή απάντηση στον Τούρκο ομολογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις δηλώσεις του με τον Φινλανδό ΥΠΕΞ, έδωσε από την Ρώμη ο Νίκος Δένδιας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Δένδιας απάντησε: «Δεν έχω διαβάσει τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, και θα τηλεφωνήσω στον φίλο μου και ομόλογό μου [τον Φινλανδό Υπουργό Εξωτερικών] για να μου πει τι του είπε ο Τούρκος Υπουργός. Όμως θέλω να είμαι σαφής.

Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι διδάγματα και διδαχές από την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για χειρισμό του μεταναστευτικού.

Η Τουρκία, επαναλαμβάνω, η Τουρκία είναι αυτή η οποία εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό και χρησιμοποίησε τους μετανάστες σαν όπλο εκβιασμού της ΕΕ και της Ελλάδας. Δεν δικαιούται, λοιπόν, δια να ομιλεί, για να θυμίσουμε μία παλιά φράση».

Διαβάστε επίσης