Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής ο Αλβανός σκληρός κακοποιός, ο οποίος είναι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο δράστης των πυροβολισμών που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2023 στο Γκάζι με στόχο μια παρέα φίλων από την Κρήτη.
Ο δράστης παραδόθηκε χτες στις αρχές παρουσία του δικηγόρου του.
Ο 39χρονος πιστολέρο που αναζητούσαν οι αρχές είχε απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα πριν τους πυροβολισμούς.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7.00 π.μ. της 16ης Δεκεμβρίου, όταν ο δράστης, ο οποίος επέβαινε σε ΙΧ, άνοιξε πυρ έξω από κλαμπ που βρίσκεται επί της οδού Ιάκχου.
Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν για ένα μαύρο τζιπ που σταμάτησε έξω από το κλαμπ με τους επιβαίνοντες να πυροβολούν τουλάχιστον 7 φορές.
Οι τραυματίες από την Κρήτη είχαν έρθει στην πρωτεύουσα για μπάτσελορ πάρτι.
Όσο για την αιτία, όπως προέκυψε, ήταν εντελώς ασήμαντη.
Το τζιπ με τους δύο Αλβανούς κακοποιούς πέρασε από το σημείο και φέρεται να έβρεξε την παρέα. Ένα από τα παιδιά φώναξε “ε, μας έβρεξες” κι εκείνοι σταμάτησαν, τους ξυλοκόπησαν και ο ένας έβγαλε όπλο, ρίχνοντας στο κεφάλι.
Το χρονικό της υπόθεσης
Όλα έγιναν λίγο πριν τις 7:00 το πρωί στην οδό Ιάκχου στο Γκάζι, άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί έξω από γνωστό κλαμπ της περιοχής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τρεις άνδρες.
Συγκεκριμένα, μαύρο τζιπ, χωρίς πινακίδες, σταμάτησε έξω από νυχτερινό κέντρο και ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί πριν βάλει μπροστά και φύγει με ταχύτητα.
Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς.
Οι τραυματίες είναι από την Κρήτη και είχαν έρθει στην πρωτεύουσα για μπάτσελορ πάρτι.
Οι ηλικίες τους τότε ήταν 33, 28 και 24 ετών, ενώ οι δύο εξ αυτών είναι αδέρφια. Ο ένας έφερε τραύμα στο κεφάλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον επτά φορές κατά των τριών τραυματιών, σχεδόν εξ επαφής.
Ο 34χρονος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά έπειτα από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” ενώ είχε υποβληθεί σε μία πολύ δύσκολη χειρουργική επέμβαση στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου.
Τον Ιανουάριο του 2024 ο 34χρονος Δημήτρης ανέπνεε χωρίς μηχανική υποστήριξη και απέκτησε επαφή με το περιβάλλον με τους γιατρούς να διακατέχονται από πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της αποκατάστασής τους.
Στις αρχές του ίδιου μήνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών εντόπισαν την επαφή που έκανε ο 37χρονος Αλβανός πιστολέρο, προκειμένου να βρει πλαστά έγγραφα και να διαφύγει στο εξωτερικό.
Ο άνθρωπος αυτός ο οποίος για ασήμαντη αφορμή πυροβόλησε τρεις νεαρούς έξω από μπαρ στο Γκάζι στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, ήταν περίπου δέκα χρόνια στη φυλακή καθώς είχε πυροβολήσει έπειτα απή ληστεία αστυνομικούς στη χώρα του.