Η Μαρίκα Μητσοτάκη μαγειρεύει και θυμάται:
-την κουζίνα της μητέρας της, η οποία ήταν εξαιρετική μαγείρισσα,
-την ανατροπή που ήρθε για την υγεία της όταν, παιδί ακόμη, προσβλήθηκε από τον ιό της πολιομυελίτιδας,
-τη γνωριμία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον έρωτα, τον γάμο, τον ερχομό των παιδιών,
-τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας,
-την εξορία,
-την επιστροφή και το σπιτικό στην Κρήτη.
Αναμνήσεις και στιγμιότυπα από μια ζωή πολυτάραχη και ταυτόχρονα συναρπαστική, άμεσα συνδεδεμένη με την πρόσφατη Ιστορία του τόπου μας.
Oι παραδοσιακές συνταγές της «κυρίας Μαρίκας», αποτελούσαν πάντα μια ακαταμάχητη, γευστική αφορμή για να παραμένει ενωμένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι.
Συνταγές με …Ιστορία, λοιπόν και τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 12:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), γίνεται η παρουσίαση του βιβλίου
Ομιλητές στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου θα είναι η κόρη της και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η Διευθύντρια του Sylvia Ioannou Foundation Άρτεμις Σκουτάρη, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη, καθώς και ο σεφ Άκης Πετρετζίκης και ο Θάνος Ψυχογιός. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Αντώνης Σρόιτερ.
Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Η διάσημη συνταγή της Μαρίκας Μητσοτάκη για κουραμπιέδες
Σχέση ζωής, όπως όλοι γνωρίζουμε, διατηρούσε με τη μαγειρική η Μαρίκα Μητσοτάκη, που φημιζόταν για τα ντολμαδάκια της, αλλά και τα γλυκά που έφτιαχνε.
Μάλιστα to 2019, όταν είχε πάει στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, κέρασε τον τηλεοπτικό σταθμό τους κουραμπιέδες που είχε φτιάξει.
Οι κουραμπιέδες έγιναν ανάρπαστοι και εκείνη αποφάσισε να μοιραστεί, μέσω Twitter, τη συνταγή γράφοντας χαρακτηριστικά: «Με τη συνταγή της μητέρας μου η επιτυχία είναι σίγουρη!».