ΚΡΕΠΕΣ! Υπάρχει κάτι καλύτερο από τις κρέπες με την εύκολη συνταγή; Ετοιμάσου για τις καλύτερες κρέπες που έχεις δοκιμάσει ποτέ με τον πιο εύκολο τρόπο με ένα άκρως γευστικό μείγμα για να πετύχεις την καλύτερη ζύμη για κρέπες!
ΚΡΕΠΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗ:
Κρέπες – Υλικά
- 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.τ.σ ζάχαρη
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 1/2 κούπα γάλα, θερμοκρασία δωματίου
- 4 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.τ.σ βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.τ.σ βούτυρο, λιωμένο για να περνάμε το τηγάνι κάθε φορά που κάνουμε μια κρέπα
- 1 βανίλια (αν θέλουμε να κάνουμε γλυκές κρέπες)
ΚΡΕΠΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗ:
Η συνταγή για κρέπες που θα λατρέψεις!
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά αλεύρι, ζάχαρη και αλάτι.
- Σε μια κανάτα βάζουμε το γάλα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο και τα
ανακατεύουμε καλά. - Ανοίγουμε μια τρύπα στην μέση του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε σίγα σίγα όλο το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας μ ένα σύρμα χειρός συνεχεία.
- Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά περνάμε τον χυλό από ένα λεπτό σουρωτήρι για να απαλλαγούμε από ενδεχομένους σβόλους
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι των 20 η 22 πόντων.
- Ελαφρά το περνάμε με ένα πινέλο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα και περνούμε μια δόση από αυτό περίπου μισή κούπα με μια κουτάλα και το απλώνουμε στο βουτυρωμένο τηγάνι.
- Ψήνουμε έως ότου η κρέπα έχει ένα χρυσή χρώμα και οι άκρες αρχίζουν να ανυψώνονται από το τηγάνι, για 1 λεπτό.
- Με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε την κρέπα και την ψήνουμε και από την πλευρά αυτή για μισό λεπτό
- Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα
- Καλύπτομαι τις κρέπες με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Κρέπες! Ποιος δεν λατρεύεις την υπέροχη ζύμη για κρέμες ιδίως όταν το μείγμα για τις κρέπες είναι εύκολο για να πετύχεις την καλύτερη ζύμη; Οι κρέπες που σου προτείνω έχουν την εύκολη συνταγή για να τις έχεις σε χρόνο dt για ένα γλυκό πρωινό, ένα αλμυρό μεσημεριανό ή ακόμα και για ένα αλμυρό βραδινό!