-->
14.04.2024

ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίφθηκε ο Παππάς για τον Δήμο Αθηναίων – Πάνε για Ζαχαριάδη

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του «εκλεκτού» για τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταψηφίστηκε η επιλογή του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά. Η περίπτωση του απορρίφθηκε με 25 κατά, 14 υπέρ και 1 λευκό.

Πλέον, αυτή την ώρα, βρισκεται σε εξέλιξη ψηφοφορία ανάμεσα στον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Νίκο Φίλη, ώστε να προκύψει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της πρωτεύουσας. Πηγές θέλουν τον κ. Ζαχαριάδη να είναι ο επικρατέστερος για το χρίσμα.

Οι προβληματισμοί του Παππά

Συγκεκριμένους προβληματισμούς ώστε να κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας, έθεσε ο Νίκος Παππάς σε συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Λογικούς» όπως σχολίασε ανώτατο στέλεχος του κόμματος, χωρίς να αποκαλύπτει κάτι παραπάνω. Ο μπασκετμπολίστας και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, θέλησε να βάλει τους όρους του για το ενδεχόμενο να κατέβει και να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στον δήμο Αθηναίων με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας πιθανός προβληματισμός ήταν ότι ο Παππάς δεν αποτελεί μέλος του κόμματος, ούτε ανήκει στην αυτοδιοικητική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη». Μια άλλη σκέψη ήταν ότι ενδεχομένως να μην επιθυμούσε να εμπλακεί στις εσωτερικές διεργασίες του κόμματος, εφόσον κανείς δεν μπορεί να αποσυνδέσει τα αυτοδιοικητικά με τα εσωκομματικά.

Τα παραπάνω φαίνεται πως «μέτρησαν» στην επιλογή των μελών της πολιτικής γραμματείας να τον απορρίψουν.Διαβάστε επίσης