-->
20.04.2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ομπρέλα ανακοινώνει την αποχώρησή της – Δεν πάει η Αχτσιόγλου στη συνεδρίαση της ΚΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα η Ομπρέλα πρόκειται να ανακοινώσει με κείμενό της την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Stay tuned», σημειώνουν σκωπτικά.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ομάδας Αχτσιόγλου (6+6). Η απόφαση τους είναι να μην λάβουν μέρος στη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της ΚΕ.

«Χαλασμένο τηλέφωνο» μεταξύ Κασσελάκη και Αχτσιόγλου – Ο ένας διαψεύδει τον άλλον για το τηλεφώνημα

Νέα κόντρα φαίνεται να έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιογλου με αφορμή ένα τηλεφώνημα το οποίο η μεν πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι δεν έγινε ενώ η πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι πραγματοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα λίγη ώρα μετά την διάψευση Αχτσιόγλου ότι δέχθηκε τηλεφώνημα χθες μια ώρα πριν ξεκινήσει η Κεντρική Επιτροπή, δηλαδή, περίπου στις 11 το πρωί από τον Στέφανο Κασσελάκη, κύκλοι κοντά στον πρόεδρο απάντησαν με εμφανή ειρωνική διάθεση:

«Δεν χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το κινητό».

Ο «πόλεμος» μεταξύ των πλευρών Κασσελάκη και Αχτσιόγλου μαίνεται και σε αριθμητικό επίπεδο, με δεδομένο πως πηγές της Κεντρικής Επιτροπής μετέδιδαν χθες πως οι αποχωρήσαντες από τη χθεσινή συνεδρίαση είναι 85, τη στιγμή που πηγές προσκείμενες στην κυρία Αχτσιόγλου κάνουν λόγο για 126 αποχωρήσεις.

Όλα ξεκίνησαν μετά από κατηγορηματική διάψευση από την Έφη Αχτσιόγλου ότι δέχθηκε τηλεφώνημα χθες μια ώρα πριν ξεκινήσει η Κεντρική Επιτροπή, δηλαδή, περίπου στις 11 το πρωί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για κίνηση κάλης θέλησης από πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη να αναζητήσει τηλεφωνικά χθες την κυρία Αχτσιόγλου προκειμένου να πέσουν οι τόνοι με αφορμή τα όσα κυκλοφορούσαν στον Τύπο αναφορικά με τη στάση που θα κρατούσε χθες η εσωκομματική αντιπολίτευση την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Η Έφη Αχτσιόγλου, ωστόσο, διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί τηλεφωνήματος, ενώ στενοί συνεργάτες της περιέγραφαν πως «έχει και η αντοχή τα όριά της» ζητώντας «να σταματήσουν κάποιοι τα παιχνίδια».

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

«Αναφορικά με το δημοσίευμα του «ieidiseis.gr», διαψεύδω κατηγορηματικά ότι επικοινώνησε μαζί μου χθες ο κ. Κασσελάκης», αναφέρει σε δήλωση της η Έφη Αχτσιόγλου. «Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού», σημειώνει.

Και νέα διαρροή από την Αχτσιόγλου

Κύκλοι κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου, επανήλθαν μετά τους κύκλους κοντά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως:

«Η κυρία Αχτσιόγλου δέχθηκε χθες στις 11:32 κλήση από άγνωστο νούμερο. Δεν έλαβε κάποιο μήνυμα ή ενημέρωση, ενώ ο κύριος Κασσελάκης δεν επικοινώνησε μαζί της με τον τρόπο που μέχρι τώρα επικοινωνούσαν, δηλαδή από διαφορετικό τηλεφωνικό αριθμό εκ μέρους του.

Η κ. Αχτσιόγλου βρισκόταν στον χώρο της συνεδρίασης της ΚΕ από τις 11:30.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουν, οι κρίσιμες στιγμές που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απαράδεκτο να καθορίζονται από αναπάντητες κλήσεις και fake news».

Τροπολογία των «προεδρικών»

“Μπλόκο” εκ νέου στη νέα ηγετική ομάδα επιχειρεί τροπολογία των «προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το «τελεσίγραφο» τους προς τον Στέφανο Κασσελάκη, την περασμένη Παρασκευή.

Τροπολογίες – Προσθήκες

1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.

Τα μέλη της Π.Γ.

– Γεροβασίλη Όλγα

– Ζαχαριάδης Κώστας

– Θεοχαρόπουλος Θανάσης

– Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

– Ραγκούσης Γιάννης

– Φλαμπουράρης Αλέκος

 Διαβάστε επίσης