-->
25.06.2022

ΣΥΡΙΖΑ: Κινήσεις απελπισίας και σχέδια για τη διαχείριση της ήττας – Tι κρύβουν οι κινήσεις Τσακαλώτου

Η απόπειρα του Ευκλείδη Τσακαλώτου να προσεγγίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ συνιστά μια ακόμη κίνηση απελπισίας.

Στην Κουμουνδούρου παρότι έχουμε καύσωνα, κάποια στελέχη άρχισαν να αισθάνονται σαν τις γαλοπούλες πριν από τα Χριστούγεννα.

Προεξοφλούν την ήττα στις εκλογές που θα γίνουν πιθανότατα στις 18 Οκτωβρίου, προετοιμάζοντας από τώρα τα άλλοθι που θα προβάλλουν την επόμενη ημέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ριχτεί στη μάχη των εκλογών, επιδιώκοντας να διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό που θα καθιστά εφικτή την παραμονή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, ένα ποσοστό της τάξεως του 27% για τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές διασώζει τον Αλέξη Τσίπρα από περιπέτειες και ακυρώνει τα σχέδια για αμφισβήτησή του.

Βέβαια αν στις δεύτερες εκλογές το ποσοστό αυτό πέσει κάτω από το 23%, τότε ο ίδιος θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, οι οποίες θα εμφανίζονται ως παραίτηση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το αποτέλεσμα, αλλά θα διασφαλίζουν και την παραμονή του στην καρέκλα του αρχηγού.

Γι΄ αυτό το φλερτ του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον Γιάνη Βαρουφάκη έχει σχέση με την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα και να εκλεγεί αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι΄ αυτό θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός αριστερού κόμματος στα πρότυπα του Ζαν-Λυκ Μελανσόν με σύμμαχο τον Γιάνη Βαρουφάκη.

 
Διαβάστε επίσης