-->
17.04.2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Μέσω Zoom από Νέα Υόρκη ο Κασσελακης

Σήμερα Τετάρτη, το απόγευμα, θα γίνει η  προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία είναι κρίσιμη και ενδιαφέρουσα για πολλούς λόγους.

Πρώτα απ’ όλα είναι η πρώτη φορά που συγκαλείται υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη. Μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος θα συμμετέχει με τηλεδιάσκεψη από την Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Ομπρέλας (Σκουρλέτης κ.α) που είναι και μέλη του οργάνου, θα καταθέσουν κείμενο συνολικής πρώτης κριτικής προς την ηγεσία. Δεν θα είναι απλώς ένα κείμενο που θα υπενθυμίζει την δυσφορία τους για την απενεργοποίηση της κομματικής λειτουργίας ή για την μετάθεση του συνεδρίου στις καλένδες του 2024.

Θα είναι και ένα κείμενο πρώτης πολεμικής αντιπαράθεσης που θα κωδικοποιεί και αποτιμήσεις για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές μέχρι και για την ετεροβαρή στάση του κόμματος – όπως σημειώνουν- στην κρίση στο Ισραήλ.

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών θα επιτείνουν αυτή την κουβέντα και οι της Ομπρέλας θα πιέσουν για πιο σκληρή γραμμή στις τακτικές του κράτους του Ισραήλ και χωρίς να παραιτούνται της δικής τους παραδοσιακής ειρηνευτικής γραμμής.

Με την εν λόγω κίνηση δεν θα συντάσσονται μόνο τα στελέχη της ΠΓ που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου (Ηλιόπουλος, Χαρίτσης κα) αλλά και οι τελευταίοι φαίνεται πως θα θέσουν μια σειρά ζητημάτων προς την ηγεσία.Διαβάστε επίσης