-->
03.10.2023

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το πανηγυρικό κλίμα ξεκινούν τα δύσκολα – Κρίσιμες ψηφοφορίες σήμερα και αύριο

Μπορεί το κλίμα στην ομιλία Τσίπρα την πρώτη μέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν κάτι παραπάνω από πανηγυρικό, τα δύσκολα όμως για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή.
Τα στελέχη της «Ομπρέλας» αναμένεται να λάβουν το λόγο και να διαφωνήσουν ευθέως με το θέμα της εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείεται να καταθέσουν και δική τους πρόταση.
Το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να γίνουν ψηφοφορίες για καταστατικά θέματα δια ανατάσεως του χειρός, ενώ το Σάββατο θα στηθεί κάλπη για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στην εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση.
Την ίδια στιγμή και τα περισσότερα στελέχη της πλειοψηφίας φέρονται αποφασισμένα να σηκώσουν το γάντι που πετούν οι σύντροφοί τους από την ¨Ομπρέλα» και να αντιπαρατεθούν ευθέως μαζί τους, καθώς προειδοποιούν πως πρόκειται για «δυο προτάσεις που συγκρούονται μετωπικά στο κόμμα», ενώ δεν αποκλείεται να καταθέσουν και προτάσεις που υπερβαίνουν την πρόταση Τσίπρα, όπως πχ να εκλέγεται και η Κεντρική Επιτροπή από τα μέλη.
Μετά την ομιλία Τσίπρα το βράδυ της Πέμπτης, οι «τασάρχες» συνεδρίαζαν προκειμένου να διαμορφώσουν τη στρατηγική τους, ενώ ο Αλέξης πρόεδρος του κόμματος θα επιδιώξει να «μαζέψει το κλίμα» με την τελική ομιλία του στο Συνέδριο το μεσημέρι της Κυριακής.


Διαβάστε επίσης