Search
Close this search box.
Search

ΣΥΡΙΖΑ: Να επέμβει η κυβέρνηση για το λουκέτο στην «ΓΙΟΥΛΑ»

Πριν 4 μήνες
ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την προστασία των 300 εργατών του εργοστασίου ΓΙΟΥΛΑ που «οδηγείται σε αιφνίδιο λουκέτο», ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος, Ρένα Δούρου και Νίκος Παππάς.

Οι τρεις βουλευτές, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, αναφέρονται στην «αιφνιδιαστική απόφαση του πορτογαλικού ομίλου BA Vidro να σταματήσει άμεσα τη λειτουργία του ιστορικού εργοστασίου της υαλουργίας ΓΙΟΥΛΑ, που εδρεύει στο Αιγάλεω».

Όπως αναφέρουν, ο ξένος όμιλος, που πριν 3,5 χρόνια περίπου εξαγόρασε το συγκεκριμένο εργοστάσιο, αποφάσισε να «βάλει λουκέτο» στην παραγωγή γυαλιού στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται ξαφνικά στην ανεργία 300 εργαζόμενοι με εξειδικευμένες γνώσεις και πείρα, ενώ όπως υπογραμμίζει με σημερινό της Δελτίο Τύπου η ΓΣΕΕ, η επιχείρηση, για να προχωρήσει γρήγορα στην εκκαθάριση, πρότεινε στους εργαζόμενους τη διπλάσια αποζημίωση από τη νόμιμη, ώστε να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, μένοντας όμως εκτός ταμείου ανεργίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως η περίπτωση της ξαφνικής ανακοίνωσης του «λουκέτου» στο ελληνικό εργοστάσιο ΓΙΟΥΛΑ αφήνει κυριολεκτικά χωρίς εισόδημα 300 εργαζόμενους, ωθώντας τους στην ανεργία. «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να εμφανίζονται στη χώρα μας επενδυτές, που λόγω κρίσης και προβλημάτων ρευστότητας των εγχώριων εταιρειών, εξαγοράζουν την ελληνική παραγωγική βάση και μέσα σε σύντομο διάστημα, ανενόχλητοι, ξεπουλάνε τις υποδομές, σταματούν τις μηχανές παραγωγής και αφήνουν στον δρόμο υψηλής τεχνογνωσίας προσωπικό», αναφέρουν οι βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση και προειδοποιούν ότι «το κλείσιμο του εργοστασίου ΓΙΟΥΛΑ στο Αιγάλεω θα συμβάλει περαιτέρω στην οικονομική υποβάθμιση της περιοχής, ενώ πρόκειται να στερήσει από τη χώρα μας μια σημαντική παραγωγική μονάδα υαλουργίας, που μέχρι τώρα ήταν γνωστή και σε διεθνές επίπεδο».

Το κράτος, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ερώτησή τους, οφείλει να προστατεύσει άμεσα τους εργαζόμενους και να δώσει προοπτική διεξόδου για αυτούς και τις οικογένειές τους, διαφορετικά θα εκπέμψει το σήμα πως στη χώρα μας η εργατική νομοθεσία και οι εκ του νόμου περιγραφόμενες υποχρεώσεις των εργοδοτών τηρούνται μόνο κατά το δοκούν και μόνο προς όφελος των συμφερόντων.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το υπουργείο Εργασίας να ενημερώσει τη Βουλή:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει ώστε να λάβει χώρα άμεσα τριμερής συνάντηση στο Υπ. Εργασίας με το σκοπό να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για τους 300 εργαζόμενους της ΓΙΟΥΛΑ, αντί να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την παρούσα εργοδοσία και να προχωράνε σε μονομερείς αποδοχές προτάσεων εκ μέρους της εταιρείας, οι οποίες και καταστρατηγούν τα δικαιώματά τους;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει ώστε να διασωθεί η λειτουργία της υαλουργίας στο Αιγάλεω έτσι ώστε να μη δεχθεί η χώρα μας αλλά και η συγκεκριμένη περιοχή ένα ακόμη οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα, που θα σωρεύσει και άλλους ανθρώπους στην ανεργία;

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.