-->
25.06.2022

ΣΥΡΙΖΑ -Πολιτική Γραμματεία: Κερδισμένοι και χαμένοι (όλα τα ονόματα)

Ενδιαφέρον εμφανίζει η κατανομή ρόλων στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπήρξαν «ανεβοκατεβάσματα» στις κατανομές στελεχών.
-Κερδισμένος σαφώς ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που ανέλαβε την ευθύνη του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τέως γραμματέας του κόμματος, φαίνεται πως παραμένει από τα πιο έμπιστα στελέχη του Αλέξη Τσίπρα.
-Στα ύψη και η μετοχή του Νίκου Μπίστη, καθώς ο άλλοτε στενός συνεργάτης ανέλαβε συντονιστής της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού! Με μέλη της Επιτροπής κορυφαία ιστορικά στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς, αλλά και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης!
-Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αν και έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 80 έτη, παραμένει ίσως το πιο έμπιστο πρόσωπο για τον Αλέξη Τσίπρα. Ενώ στελέχη αντίστοιχης ηλικίας έχουν σχεδόν αποσυρθεί (ή αποσύρονται), όπως ο Νίκος Βούτσης, Γιάννης Δραγασάκης κοκ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης όχι μόνο είναι ενεργός πολιτικά, αλλά και αναλαμβάνει τον Συντονισμό των ΕΠΕΚΕ και τον Χρηματοπιστωτικό Τομέα!
-Ενισχυμένος και ο Χρήστος Σπίρτζης που ανέλαβε (εκτός από τα Σώματα Ασφαλείας)  την Επιτροπή Αυτοδιοίκησης, με μέλη τον Κώστα Ζαχαριάδη και την Κατερίνα Νοτοπούλου.
-Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης είναι μάλλον από εκείνους που είδαν τις μετοχές τους «να πέφτουν», καθώς ο μεν πρώτος παρέμεινε απλώς κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο δε δεύτερος υπεύθυνος Παιδείας, εν αντιθέσει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που παρέμεινε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αλλά τοποθετήθηκε και στην Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού- έστω και υπό τον Νίκο Μπίστη!
-Ο Ανδρέας Ξανθός ανέλαβε μεν την υγεία, αλλά τον ίδιο τομέα ανέλαβε και η γιατρός Χάρις Ματσούκα, επίσης γιατρός , αλλά πρωτοεκλεγείσα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
-Νέα στελέχη πήρα, επίσης, σημαντικές αρμοδιότητες: Η Γιώτα Αράπη-Μπελώνη, πχ, ανέλαβε τη δημόσια διοίκηση, η Μαρία Κουβέλη (κόρη του Φώτη Κουβέλη) τη Δικαιοσύνη και τους Θεσμούς, η Μάγκυ Δούση την Ψηφιακή Πολιτική.
-Ενισχυμένη κατά πολύ και η Δανάη Κολτσίδα (οι πληροφορίες επιμένουν πως είχε προταθεί για γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πριν τη Ράνια Σβίγκου), που ανέλαβε εκ νέου την ευθύνη για το Ίδρυμα Πουλαντζάς, το κομματικό Ινστιτούτο, αλλά και τα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.
-Να ξεχωρίσουμε, επίσης, τον Πάνο Ρήγα,  που ανέλαβε τον τομέα της Άμυνας.Διαβάστε επίσης