-->
10.08.2022

ΣΥΡΙΖΑ: Προεξοφλούν ήττα και στήνουν το αφήγημα για την επόμενη μέρα

Το στρατηγικό αδιέξοδο και η κατάσταση απελπισίας στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνονται στο πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στήνει εκλογές τοξικότητας, προπαγάνδας και μονοφωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει στη συνήθη πρακτική κατηγορώντας το σύνολο των τηλεοπτικών καναλιών για υπερπροβολή της κυβέρνησης και συστημική αποσιώπηση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι κραυγές που ακούγονται από την Κουμουνδούρου προεξοφλούν την ήττα και στήνουν το αφήγημα για την επόμενη ημέρα.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να χρεώσουν τη νέα ήττα στη διαπλοκή, στα κανάλια και στο τοξικό κλίμα για να μπορέσει να σταθεί στην ηγεσία του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας.

Αλλωστε η εκλογή του από τη βάση, αυτό το νόημα έχει.

Την επόμενη των εκλογών δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους γιατί έχει τη νομιμοποίηση της εκλογής από τη βάση.

Βέβαια ο επικίνδυνος τακτικισμός της ηγετικής ομάδας προβληματίζει έντονα πολλά στελέχη, ακόμα και τους λεγόμενους ΠΑΣΟΚογενείς.

Γιατί όταν πηγαίνεις στις εκλογές για να διαχειριστείς μία ήττα και κυρίως όταν την προεξοφλείς, μπορεί να υποστείς συντριβή.

Οι κραυγές της Κουμουνδούρου μπορεί να συσπειρώνουν έναν σκληρό πυρήνα επαγγελματικών στελεχών αλλά συσπειρώνουν τη μεγάλη μάζα των κεντροαριστερών ψηφοφόρων που ήταν εγκλωβισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα άρχισαν να επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου το μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί αποσυσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η δραματική πτώση των ποσοστών του σε εκλογικές περιφέρειες που συγκέντρωνε μεγάλη δύναμη, όπως την Αχαΐα και την Κρήτη.


Διαβάστε επίσης