-->
06.02.2023

ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρή μάχη για μια θέση στη νέα Κεντρική Επιτροπή

Μπορεί για πολλούς ο αριθμός των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσει για την εκλογή του Συνεδρίου να είναι το υπ΄αριθμόν ένα θέμα ενόψει της 15ης Μαΐου, αλλά φαίνεται ότι η προτεραιότητα πολλών στην Κουμουνδούρου να είναι διαφορετική.

Μετά τη λήξη του Συνεδρίου, οι τάσεις έλαβαν ήδη θέσεις μάχης ενόψει της εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής που θα αριθμεί 300 μέλη. Τα ζητούμενα είναι δυο:

Πρώτον, τι ποσοστό θα λάβει η κάθε τάση στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Οι πολλές υποψηφιότητες, ιδίως από το χώρο των προεδρικών, ενδέχεται να ανατρέψουν προς το δυσμενέστερο για την πλειοψηφία το 74,5 -25,5% που εκφράστηκε με την ψηφοφορία για την πρόταση Τσίπρα για την απευθείας εκλογή από τα μέλη προέδρου και κεντρικής επιτροπής και η «Ομπρέλα» να λάβει παραπάνω ποσοστά ή και να ελέγξει κάποιες περιφέρειες.

Δεύτερον, ποιο θα εκλεγούν στις πρώτες θέσεις στη νέα Κεντρική Επιτροπή- πχ στις δέκα πρώτες θέσεις. Και αυτό καθώς εκτιμούν πως οι πρώτοι που θα εκλεγούν στις πρώτες θέσεις από τα μέλη, αυτοδικαίως θα πρέπει να οριστούν στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο που θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το παιχνίδι μόλις αρχίζει, για να παραφράσουμε και.. το game is over του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.Διαβάστε επίσης