Search
Close this search box.
Search

ΣΥΡΙΖΑ: Στα χαρακώματα οι τάσεις ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης

Πριν 4 έτη

Θέσεις μάχης έχουν λάβει ήδη οι τάσεις στην Κουμουνδούρου, ενόψει της πανελλαδικής προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που έχει προγραμματιστεί για 2-4 Ιουλίου.

Η «Ομπρέλα» των Νίκου Βούτση, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Παπαδημούλη και άλλων στελεχών, δείχνει αποφασισμένη να αναζητήσει ρεβάνς από την ήττα της στις νομαρχιακές εκλογές, αλλά και στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο, όπου την πρόταση Φίλη για καταψήφιση της σύμβασης για τη Fraport τη στήριξαν μόνο 3 από τα 45 μέλη του οργάνου, ενώ υπήρξαν και τρεις αποχές.

Τα στελέχη της «Ομπρέλας», σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναζητούν ήδη την ευκαιρία για να προκαλέσουν στη Συνδιάσκεψη ψηφοφορία είτε για ένα θέμα που θα εκτιμήσουν ότι θα την κερδίσουν,  είτε για ένα θέμα που θα συγκρουστούν με την προεδρική  πλειοψηφία προκειμένου να συσπειρώσουν τον κόσμο τους.

Η προεδρική τάση από την  πλευρά της επιδιώκει να επαναβεβαιώσει την κυριαρχία της, χωρίς να προκαλέσει εμφύλιο, αλλά και σηκώνοντας το γάντι εάν προκληθεί.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, πάντως, αναμένονται συνεχείς συνεδριάσεις των τάσεων, ώστε να ολοκληρωθεί η στρατηγική τους στη Συνδιάσκεψη. Μια Συνδιάσκεψη που θα αποτελέσει κρας τεστ ενόψει και του Συνεδρίου, που εφόσον το επιτρέψει η πανδημία –και δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες κάλπες ο πρωθυπουργός το φθινόπωρο- θα προκηρυχθεί αμέσως μετά τη ΔΕΘ.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.