-->
04.03.2024

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία – Όλα τα σενάρια στο τραπέζι, ακόμα και τα πιο αυστηρά

Διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Σάββατο στις 11 μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού την Πέμπτη το βράδυ που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αλλά και οι Σταύρος Παπασταύρου, Ακης Σκέρτσος και Γιάννης Μπρατάκος.

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός γι’ αυτό και αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι όλα τα σενάρια για τα πιθανά μέτρα, ακόμα και τα πιο αυστηρά, και με αυτή την πρόθεση θα πάνε στο Μαξίμου πολλοί από τους συμμετέχοντες, σχολίαζαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Μιλώντας το πρωϊ του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο Παύλος Μαρινάκης και αναφερθείς στα οπαδικά επεισόδια επεσήμανε πως «μιλάμε για εγκληματίες» και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

«Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα»

Με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι θα πρέπει «να περιμένουμε έναν Πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν μασάει τα λόγια του και εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες».Διαβάστε επίσης