-->
28.05.2022

Τα μηνύματα ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ για το Πολυτεχνείο

«Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο της δημοκρατίας και της ενότητας. Έρχεται να μας υπενθυμίσει τη σημασία της κοινής προσπάθειας για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δικαιοσύνης» αναφέρει η ΟΝΝΕΔ σε μήνυμά της για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως σημειώνει η γαλάζια οργάνωση νέων, «σαράντα οκτώ χρόνια μετά, τα ιδανικά, για τα οποία αγωνίστηκε τότε η νεολαία απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς, εξακολουθούν να μας εμπνέουν για να δώσουμε απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις για την πατρίδα και τους συμπολίτες μας. Οι νέοι θα είμαστε για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστές στις εξελίξεις, σε μια Ελλάδα που αλλάζει, που τολμά, που δημιουργεί, που προοδεύει.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Σαράντα οκτώ χρόνια μετά, η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί για όλους μια υπενθύμιση χρέους προς τη Δημοκρατία. Μένουμε ενωμένοι, μακριά από διχασμούς, και προχωράμε όλοι μαζί με ασφάλεια και αισιοδοξία στην Ελλάδα που αλλάζει. Σε αυτή την Ελλάδα, οι νέοι είμαστε στο επίκεντρο».

«Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι μια ημέρα ιστορικής μνήμης για τους φοιτητές και τους πολίτες που αντιστάθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις σε ένα ανελεύθερο και απολυταρχικό καθεστώς. Είναι μια ημέρα γιορτής της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν τιμάται μόνο σήμερα. Τιμάται κάθε μέρα με το σεβασμό στην ελευθερία, στη δημοκρατία και τη διαφορετικότητα. Το μήνυμα αυτής της μέρας όμως, δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης ούτε αφορμή για βιαιοπραγίες.

Σήμερα, το διαχρονικό μήνυμα της επετείου του Πολυτεχνείου μας καλεί να οικοδομήσουμε ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, προοδευτικό, ασφαλές, που να σέβεται κάθε άποψη, να προστατεύει το περιβάλλον, να δημιουργεί με στόχο το μέλλον και να μην αφήνει χώρο στη βία και την ανομία.

Ας διατηρήσουμε ζωντανό το μήνυμα του Πολυτεχνείου, με σεβασμό στην παιδεία, την δημοκρατία και την ελευθερία», αναφέρει η ΔΑΠ.

Διαβάστε επίσης