-->
30.01.2023

Τα σενάρια των αλλαγών, ο εκλογικός νόμος και τα βραβεία

Μπορεί να έχουν κλείσει τα σενάρια του ανασχηματισμού αλλά κάποιοι επιμένουν πως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος παραμένει επίφοβο.

Βλέπετε η Πολιτική Προστασία πάντα είναι στο επίκεντρο παρόλο που στο μπρίφινγκ της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κάλυψε τον Χρήστο Στυλιανίδη για τις φωτιές του Σαββάτου και μπορεί να αποτελέσει αφορμή για ευρύτερες αλλαγές.

Αν και κάτι τέτοιο για την ώρα δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αφού ανάλογα με την αποδοτικότητα της πολιτικής ηγεσίας στην Πολιτική Προστασία θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές αλλαγές, αν χρειαστεί, στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Εκλογικός νόμος 

Πάντως αυτό που φαίνεται να συζητιέται για τα καλά είναι η διόρθωση του εκλογικού νόμου. Οι καιροί είναι δύσκολοι και η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις.

Φαντάζεστε για ένα μικρό ποσοστό να μην μπορεί να σχηματιστεί στις δεύτερες κάλπες κυβέρνηση;

Τα σχέδια για την ενίσχυση του πρώτου κόμματος είναι δυο και βρίσκονται ήδη πάνω στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Να σημειωθεί πως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι πολίτες στην πλειοψηφία τους επιθυμούν μονοκομματικές και ισχυρές κυβερνήσεις.

Βραβεία 

Υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές από όλα τα κόμματα, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες θα βρεθούν την Πέμπτη στο Ζάππειο για τα επιχειρηματικά βραβεία του ΕΒΕΑ.

Στην εκδήλωση το παρών θα δώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος έχει δώσει νέα πνοή και όραμα στα Επιμελητήρια.Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης