-->
08.12.2023

Τα υπουργεία των αλλαγών και οι εκπλήξεις στο ΠΑΣΟΚ 

Για τον επικείμενο ανασχηματισμό έχετε ενημερωθεί πρώτοι από την στήλη όπως και τον χρόνο των αλλαγών αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πατήσει το κουμπί.
Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τις αλλαγές την επόμενη εβδομάδα με τον ανασχηματισμό να μην είναι δομικός αλλά «χειρουργικός».
Θα έχει εκπλήξεις με δυο υπουργεία να είναι στο επίκεντρο χωρίς να αποκλείεται να μπει και τρίτο στο πεδίο των αλλαγών. Να σημειωθεί ότι έχει «σημειωθεί» χαρτοφυλάκιο όπου έχει ανασχηματιστεί ξανά, ενώ κρίσιμο είναι αν η Πολιτική Προστασία μπει στο καλοκαίρι με την σημερινή ηγεσία με τους Χρήστο Στυλιανίδη και Ευάγγελο Τουρνά.
Πάντως ο πρωθυπουργός μεταξύ ΗΠΑ , Νταβός και Αθήνας έχει πολύ χρόνο στο αεροπλάνο να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.
Εκπλήξεις 
Κοιτάζοντας τα ονόματα στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δεν είδα υποψήφιους μεταξύ άλλων τον Παύλο Γερουλάνο και τον Ηλία Κικίλια, συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη που είναι ένας εκ των βασικών στελεχών που τρέχουν το πρόγραμμα της Χαριλάου Τρικούπη.
Από την άλλη ψηλά, για την ακριβείς δεύτερος βρέθηκε ο μέχρι πρότινος γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης που στηρίχθηκε κυρίως από τους παπανδρεϊκούς.
Από το ίδιο μπλοκ προέρχεται και η πρώτη σε ψήφους γυναίκα Έφη Χαλάτση.
Πάντως ο Νίκος Ανδρουλακης έχει πάνω από το 65% της νέας Κεντρικής Επιτροπής με όλες τις τάσεις να αποδέχονται την πρωτοκαθεδρία του.


Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης