-->
14.06.2024

Tάκης Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πείσει τα στελέχη του να πάνε να εμβολιαστούν

Κάλεσμα στους πολίτες που σκέφτονται ακόμη αν θα κάνουν το εμβόλιο να ακούσουν τους ειδικούς, να συζητήσουν με ανθρώπους που πέρασαν την εμπειρία του κορωνοϊού και να αποφασίσουν με λογική, ευθύνη και αλληλεγγύη απηύθυνε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης τους ΑΝΤ1.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ σημείωσε πως εχθρός όλων μας είναι η πανδημία και στόχος να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών, την κοινωνία και την οικονομία και το πιο ισχυρό όπλο για την επίτευξή του είναι το εμβόλιο. «Θέλω να καλέσω τους πολίτες να σκεφτούν ποια θα ήταν η πραγματικότητα σήμερα αν δεν είχαμε το εμβόλιο» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και προσέθεσε: «Είναι ευθύνη όλων μας να συζητήσουμε και να πείσουμε τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν. Η πολιτική μας είναι να ενώσουμε τους πολίτες πείθοντας την κοινωνία. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Σέβομαι τους φόβους, αλλά πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία και η λογική. Κοιτώντας ο ένας τον άλλον και με εμπιστοσύνη στους επιστήμονες».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στις ευθύνες του πολιτικού κόσμου και ειδικότερα της αξιωματικής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμβάλει ακόμη πιο θετικά πείθοντας και δικά του στελέχη να πάνε να εμβολιαστούν. Τον πρώην υπουργό Υγείας, τον κ. Πολάκη, κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει να τον πείσει να σταματήσει τα αντιεμβολιαστικά κινήματα» είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε τι θα έκανε σήμερα αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά και ήταν υπουργός υγείας. «Η στάση αυτή προκαλεί την κοινή λογική» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ερωτηθείς για τα μέτρα της κυβέρνησης εξήγησε ότι δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα , αλλά πρόκειται για την αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να οργανώσει την κοινωνική ζωή με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν. «Όταν δημόσιοι λειτουργοί, υπάλληλοι του κράτους, έχουν ως αποστολή τη δημόσια υγεία και την εξυπηρέτηση των πολιτών, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να επιτρέπεται  το ενδεχόμενο εκείνοι να έχουν τον ιό και να τον μεταδώσουν. Για αυτό έχει μεγάλη αξία ο εμβολιασμός του συνόλου του υγειοννομικού προσωπικού της χώρας» ανέφερε.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έπραξε ότι περνούσε από το χέρι της για να στηρίξει την κοινωνία τις περιόδους καραντίνας. Χρησιμοποιήθηκαν πόροι της τάξης των 40 δις ευρώ, από τους οποίους πάνω από 8 δισ. ευρώ πήγαν σε εργαζόμενους που δεν μπορούσαν να εργαστούν. «Τώρα είναι η ώρα να βαδίσουμε στον δρόμο για την ελευθερία κάνοντας το εμβόλιο, τόνισε.

«Πρόθεση του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης είναι να ενώσει και πιστεύω ότι και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σκεφτούν τον καλύτερο εαυτό μας, όταν τις πρώτες 100 ημέρες εφαρμόζαμε σαν ένα άτομο τα μέτρα» προσέθεσε.

Κατόπιν ερώτησης αναφέρθηκε και στο προσωπικό του βίωμα. «Τέλη Μαρτίου η σύζυγός μου νοσηλεύτηκε για 7 ημέρες στον Ευαγγελισμό, ευχαριστώ το προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά, και δεν έχει συνέλθει. Βλέποντας τη μητέρα τους τα δύο παιδιά μου, 22 και 19 ετών, αποφάσισαν μόνα τους να εμβολιαστούν. Μου είπαν ότι αποφασίσαμε να το κάνουμε γιατί δε θέλουμε άθελά μας να φέρουμε σε κίνδυνο οικογένειες φίλων μας».

«Θέλουμε να συνομιλήσουμε με όσους ταλαντεύονται ή φοβούνται. Οι αληθινές προσωπικές ιστορίες παίζουν ρόλο. Μακάρι να μην περάσουν άνθρωποι τον φόβο της απώλειας ενός αγαπημένους ανθρώπου για να πειστούν» κατέληξε ο πρώην υπουργός.Διαβάστε επίσης