-->
01.04.2023

Ταραντίλης σε Τσίπρα: Το 2017 αφήσατε επί 8 ώρες χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους στην Αθηνών-Λαμίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης απάντησε στη σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς κατά το χτύπημα της κακοκαιρίας «Μήδεια», υπενθυμίζοντας τι είχε συμβεί το 2017 με τους χιλιάδες εγκλωβισμένος στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Ταραντίλης: Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Οι πολίτες ζητούν υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από μια πρωτοφανή κακοκαιρία κι όχι κομματικούς καυγάδες.

Γι΄αυτό ακριβώς επί 3 ημέρες έχουμε αποφύγει να απαντήσουμε στις διαρκείς ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε διάταξη μάχης για την οργανωμένη αποκατάσταση ζημιών.

Επειδή όμως τον ακούσαμε στη Βουλή να διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της εθνικής οδού, του επισυνάπτουμε φωτογραφία και βίντεο από πολύ μικρότερη χιονόπτωση τον Δεκέμβριο του 2017, επί διακυβέρνησής του, όταν χιλιάδες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους, όχι για λίγα λεπτά όπως είπε, αλλά επί 8 ώρες στην Αθηνών- Λαμίας.
Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας.

 

Τσίπρας: Το επιτελικό κράτος είναι σαράβαλο των golden boys -Αποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση των ΜΜΕ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην προσπάθεια αντιμετώπισης της «Μήδειας», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, προαναγγέλλοντας μάλιστα την αποχώρηση του κόμματός τους από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.

«Εδώ και 1,5 χρόνο το μόνο που κάνετε είναι επικοινωνία και το περιβόητο επιτελικό κράτος είναι σαράβαλο που το διοικούν golden boys που αμείβονται χρυσοπληρωμένα αλλά από κάτω είναι διαλυμένα», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «σας καταγγέλλουμε και σας και θα αποχωρήσουμε από τη διαδικασία ψήφισης και θα εξηγήσω στον πρόεδρο ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί! Η βουλή δεν μπορεί να μπει στον πάγο ούτε σε καραντίνα! Στη βουλή θα υπάρχει αντίλογος».

«Από χθες όλη η χώρα έχει μπει στο πάγο, η Αττική κυρίως. Έχει το περιβόητο επιτελικό κράτος θαφτεί μέσα στο χιόνι! Και ενώ έχει παραλύσει η κρατική μηχανή, και χιλιάδες νοικοκυριά, μιλάνε για πάνω από 250.000, δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα, αλλά η εντύπωση που έχουμε είναι ότι η μισή Αττική βρέθηκε από ξημερώματα της Τρίτη χωρίς ρεύμα και νερό!», σημείωσε και πρόσθεσε: « η εικόνα με ευθύνη της κυβέρνησης, και στις γνωστές διαδικασίες επιβεβλημένες φυσικά από πανδημία, και γι’ αυτό ζήτησα συνάντηση από Πρόεδρο της Βουλής, η αίσθηση που δίνουμε εδώ με 2 βουλευτές από κάθε κόμμα, ότι το κοινοβούλιο και κυβέρνηση τη μόνη έγνοια που έχει είναι να ολοκληρώσει διαδικασία έξω από φως δημοσιότητας επειδή όλοι ασχολούνται με το πως θα ξεπεράσουν κακοκαιρία».
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στα ΜΜΕ λέγοντας πως οι ίδιοι άνθρωποι που πριν 2 χρόνια μιλούσαν για κρατική ανικανότητα τώρα επαινούν το κλείσιμο της εθνικής οδού. «Όλες οι κυβερνήσεις στον χιονιά είχαν μια έγνοια! Μη κλείσουν οι δρόμοι και αποκλειστούν άνθρωποι και κλείσει ο κεντρικός εθνικός άξονας και παραλύσει η χώρα! Και σεις πριν πέσει το πρώτο χιόνι την κλείνετε από μόνοι σας με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη! Ωραίοι είστε ρε παιδιά δεν το είχαμε σκεφτεί να το κάνουμε! Καμία κυβέρνηση. Τι σύλληψη ήταν αυτή; Να το κλείσετε από μόνοι σας, ούτε γάτα ούτε ζημιά», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης