-->
31.07.2021

TEDxULB: Πέντε Misfits μιλούν για το πώς να ξανασηκωθείς όταν πέσεις

Πέντε ξεχωριστοί ηγέτες από διάφορους κλάδους, μίλησαν στην εκδήλωση «Misfits» του TEDxULB για τις προκλήσεις που τους οδήγησαν στην κορυφή και για το πώς «σηκώθηκαν» όταν η ζωή τους «έριξε» κάτω.

«Εχετε νιώσει ποτέ διαφορετικοί; Μήπως η αντίληψη σας για τον κόσμο ορισμένες φορές δεν συμβαδίζει τις νόρμες που προσπαθούν να τον διαμορφώσουν;», αναρωτιούνται οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Αν σας προβληματίζουν τα ίδια ζητήματα, τότε η εκδήλωση «Misfits» από το TEDxULB, το οποίο διοργανώνει το πανεπιστήμιο Université Libre de Bruxelles, απευθύνεται σε εσάς.

«Πιστεύουμε ότι οι ιστορίες που δίνουν έμπνευση στη ζωή μας γεννιούνται μέσα από τις εξαιρέσεις», τονίζουν οι διοργανωτές.


Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ.

Υπεύθυνη για τη επιλογή των ομιλητών ήταν μία Ελληνίδα: η Δήμητρα Παππά. Η κ. Παππά κατέχει Master στο κομμάτι του Innovation & Strategic Management στο Solvay Business School of Economics and Management.

Πιστή στη σημασία του εσωτερικού κόσμου των ανθρώπων, ξεκίνησε να συμμετέχει στη διοργάνωση TEDx εκδηλώσεων με σκοπό να ενώσει σημαντικές φωνές και να αναπτύξει τον διάλογο σε μείζονα ζητήματα.

TEDxULB: Δήμητρα Παππά
Η υπεύθυνη για την επιλογή των ομιλητών, Δήμητρα Παππά. © TEDxULB

Ας μάθουμε, όμως, λίγα πράγματα και για τους πέντε «Misfits» που μίλησαν στο φετινό TEDxULB.

Luc De Brabandere

TEDxULB: Luc De Bandarde
O Luc De Bandarde κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. © TEDxULB

Συγγραφέας και σύμβουλος της The Boston Consulting Group, συνιδρυτής της Cartoonbase και καθηγητής, ο πολυπράγμων Luc De Brabandere συνδυάζει τη φιλοσοφία με τις επιχειρήσεις.

Ο De Brabandere πιστεύει ότι είναι στη φύση των ανθρώπων να σχηματίζουν πλαίσια και «κουτιά» για να οργανώσουν τη σκέψη τους, γεγονός που κάνει τη σκέψη έξω από αυτά τα «κουτιά» πολύ δύσκολη.

Αντ’ αυτού προτείνει μία νέα στρατηγική: «σκεφτείτε νέα κουτιά». Ο De Brabandere εξειδικεύεται -χρησιμοποιώντας αυτήν την πρακτική προσέγγιση- στη δημιουργία σεναρίων και στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών στον επιχειρηματικό κόσμο του σήμερα.

Η δική του ερμηνεία για το τι σημαίνει «Misfit»: «Όταν κάτι νέο στον κόσμο δεν ταιριάζει με κάτι παλιό στο μυαλό».

John Rizzo

TEDxULB: John Rizzo
Ο John Rizzo στο TEDxULB. © TEDxULB

Ο John Rizzo είναι καθηγητής πληροφορικής. Ξεκίνησε την καριέρα του ως προγραμματιστής με μία σχετικά «εύκολη» αποστολή: πώς να προγραμματίσεις τους υπολογιστές, ώστε να εξυπηρετούν τις ανθρώπινες ανάγκες.

Στη συνέχεια ξεκίνησε να διδάσκει πληροφορική, αποσκοπώντας στην εξοικείωση των παιδιών με τους υπολογιστές.

Πλέον αντιμετωπίζει μία πραγματικά δύσκολη αποστολή: πώς να «προγραμματίσει» τους ανθρώπους, ώστε να «μεγαλώνουν» άλλους ανθρώπους σωστά.

Αποσκοπώντας στην αλλαγή «των σχολείων του 21ιού αιώνα» έγραψε το βιβλίο «Sauver l’école» το 2015. Στο βιβλίο του μιλάει για το ενδεχόμενο η «κατάρρευση» του υπάρχοντος συστήματος εκπαίδευσης να είναι αναπόφευκτη, ενώ διερωτάται αν πρέπει το σχολείο να αλλάξει και να προσαρμοστεί στις ανάγκες τις σύγχρονης ζωής και τις νέες μεθόδους επικοινωνίας.

Cécile Djunga

TEDxULB: Cécile Djunga
H Cécile Djunga κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. © TEDxULB

Η κωμικός και τηλεπαρουσιάστρια Cécile Djunga είναι «ταγμένη» στην υπεράσπιση των αξιών της ειρήνης με «όπλο» το χιούμορ.

Ως πρέσβειρα του Royal Museum for Central Africa, σύμβολο του αφρικανικού πολιτισμού και Γυναίκα της Χρονιάς για το 2018, έχει συμμετάσχει σε πολλές εκστρατείες κατά των διακρίσεων.

Marc Vossen

TEDxULB: Marc Vossen
O φακός «έπιασε» τον Marc Vossen την κατάλληλη στιγμή. © TEDxULB

O διευθύνων σύμβουλος της nGroup Marc Vossen είναι ο δημιουργός πολλών επιτυχημένων ραδιοφωνικών σταθμών στο Βέλγιο από τη δεκαετία του 1980 και έπειτα.

Το 2017 κέρδισε το βραβείο Media Personality of the Year, ενώ διοργανώνει σεμινάρια για τη σημασία της καλής επικοινωνίας και της ηγεσίας στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ελβετία.

Ο Vossen πιστεύει ότι τα μίντια έχουν τεράστια ευθύνη στην εξέλιξη της ανθρωπότητας, ενώ επισημαίνει ότι  η δική του συμμετοχή σε αυτήν την εξέλιξη θέλει να είναι η «μετάδοση» αγάπης και αισιοδοξίας σε όλο τον πλανήτη.

«Σήμερα ο ρόλος μου είναι να δώσω μία ανώτερη διάσταση και χαρά στα όνειρά μας», λέει ο Vossen, μία φιλοσοφία που τον καθοδηγεί στη δημοσιογραφία, το management και την οικολογία.

​Stephanié Fellen

TEDxULB: Stephanie Fellen
Η Stephanie Fellen στη σκηνή του TEDxULB. © TEDxULB

Ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας σε θέματα βιωσιμότητας και κυκλικής οικονομίας Smart2Circle η Fellen και η ομάδα της βοηθά εταιρείες όπως η Decathlon, η Exki, η Naxhelet, η Mobitec και πολλές ακόμη, στην εφαρμογή βιώσιμων και «κυκλικών» στρατηγικών.

Η Smart2Circle βοηθά τις εταιρείες να μετρήσουν και να μειώσουν το «οικολογικό αποτύπωμά» τους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες «κυκλικής οικονομίας» και να επικοινωνήσουν στον κόσμο αυτές τις ενέργειες.

Διευθύνει επίσης και το blog Business Impact, στο οποίο παρουσιάζονται άρθρα με καινοτόμες λύσεις για διάφορα εταιρικά προβλήματα, στρατηγικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αλλά και κριτικές βιβλίων.

Η Fellen έχει και ένα podcast -με το ίδιο όνομα- στο οποίο μιλά με ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου για τα «μυστικά» της βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το TEDxULB και την εκδήλωση Misfits.Διαβάστε επίσης