-->
04.03.2024

Τελεσίγραφα Ραγκούση – Τεμπονέρα στον Κασσελάκη για τουλάχιστον δεύτερη θέση

Με αιχμές προς την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι σημερινές παρεμβάσεις Διονύση Τεμπονέρα και Γιάννη Ραγκούση. Τα δύο στελέχη του κόμματος έθεσαν ως κατώτατο όριο την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα δημοσιεύεται μία ακόμα δημοσκόπηση που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην τρίτη θέση -η πρώτη που του δίνει ποσοστό μικρότερο από 10%.


«Στρατηγική ήττα εάν χάσουμε τη δεύτερη θέση»

«Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να συμφωνήσω με υπεραισιόδοξες προσεγγίσεις πως η πορεία μας είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται αναστοχασμό κι επαναπροσδιορισμό. Η ήττα στις εθνικές εκλογές δεν ήταν μία στρατηγική ήττα, διότι διατηρήσαμε την ιδιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στρατηγική ήττα θα είναι όμως μία ήττα στις ευρωεκλογές εάν θα χάσουμε τη δεύτερη θέση στην κοινωνία με πολύ χαμηλά ποσοστά. Θα είναι μία ήττα που θα περιορίσει δραματικά τις προοπτικές αναβίωσης του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όταν το καράβι πλέει πρόσω ολοταχώς προς το «παγόβουνο» των ευρωεκλογών, σημασία δεν έχει σε ποια θέση κάθεσαι ή ποιο ρόλο έχεις. Σημασία έχει να κάνεις τώρα ό,τι μπορείς ώστε το καράβι να αλλάξει πορεία έγκαιρα, πριν από το «παγόβουνο». Μετά θα είναι αργά», επεσήμανε ο Γιάννης Ραγκούσης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Απαιτείται να αναιρέσουμε συγκεκριμένους λόγους-σύμβολα εξαιτίας των οποίων στερηθήκαμε χιλιάδες μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Αυτό πρέπει να γίνει. Και όσοι σήμερα λένε πρέπει να δουλέψετε όλοι μαζί… μετά τη σύγκρουση με το παγόβουνο θα λένε «κι εσείς τι κάνατε για να προλάβετε το κακό; Γιατί δεν μιλούσατε πριν»;», σημείωσε με νόημα ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Να είμαστε τουλάχιστον δεύτερο κόμμα»

Την ανάγκη ανατροπής του πολιτικού κλίματος τόνισε και ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας παράλληλα για τη σημασία διατύπωσης κυβερνητικού προγράμματος. Σχολιάζοντας τη σημερινή δημοσκόπηση είπε πως «είναι μία φωτογραφία της κακιάς μας στιγμής».

«Θέλουμε οπωσδήποτε να είμαστε τουλάχιστον δεύτερο κόμμα στις επόμενες ευρωεκλογές. Θέλουμε να δώσουμε ένα σήμα στην κοινωνία πως έχουμε κυβερνητικό σχέδιο και θα κριθούμε από το κατά πόσο η κοινωνία θα μας εμπιστευτεί, να μας συνδέσει με μία κυβερνητική προοπτική. Αυτό δεν είναι εύκολο, είναι μία μεγάλη πρόκληση», υπογράμμισε ο Διονύσης Τεμπονέρας σήμερα το πρωί στο MEGA.

Σε ερώτημα του δημοσιογράφου εάν θα προκύψει ζήτημα ηγεσίας, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι στόχοι, ο Δ. Τεμπονέρας απάντησε: «με τις υποθέσεις δεν κάνουμε πολιτική».

Σημειώνεται, πως ο Στέφανος Κασσελάκης -στη συνέντευξη του στον ALPHA- έθεσε στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, αναθεωρώντας τον πήχη του 17% που είχε βάλει λίγες ημέρες νωρίτερα στον ANT1.

 Διαβάστε επίσης