Search
Close this search box.
Search

Τέμπη: 61 προσαγωγές, εκ των οποίων 7 συλλήψεις στο Σύνταγμα – Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Πριν 1 εβδομάδα

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα χθες Παρασκευή 7 Μαρτίου με αφορμή την ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Στην Αθήνα χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για ακόμα μία μέρα στη μνήμη των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Λίγο μετά τις 22.00 συνέβησαν μικρής κλίμακας επεισόδια.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε προχώρησε σε 61 προσαγωγές τόσο από τους προελέγχους, όσο και από τα επεισόδια, από τις οποίες οι 7 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025 και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε νέα προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τη συμμετοχή εργατικών συνδικάτων και σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, μελών πολιτικών κομμάτων και συλλογικοτήτων.

Λίγο μετά την 22:00 ώρα, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ δεν είχαν αποχωρήσει οι συγκεντρωμένοι, εξαπέλυσαν δύο διαδοχικές επιθέσεις με ρίψεις μαρμάρων, φωτοβολίδων και βομβών μολότοφ σε βάρος των διμοιριών αποκατάστασης τάξης που ήταν παρατεταγμένοι μπροστά από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη και στη συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους επιτιθέμενους με τακτικές κινήσεις, χωρίς χρήση άλλων μέσων, έως ότου διασφαλιστεί η απομάκρυνση του κύριου όγκου των συγκεντρωμένων.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν κυκλικά στις Πλατείες Ομονοίας και Καραϊσκάκη, όπου εντόπισαν και ακινητοποίησαν αρκετά από τα επιτιθέμενα άτομα. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί -61- προσαγωγές, τόσο από τους προελέγχους, όσο και από την επέμβαση, από τις οποίες, μέχρι στιγμής, -7- έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις»

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.