-->
06.10.2022

Θάνος Πλεύρης: Ο Τσίπρας έσπασε την καραντίνα για τον κορωνοϊό στο Προεδρικό

Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έσπασε» την καραντίνα και πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, το βράδυ της Κυριακής, για τη 48η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενώ τέσσερις ημέρες πριν είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε στο OPEN το πρωί της Τρίτης, δηλώνοντας ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να παραμείνει πέντε ημέρες σε απομόνωση και να κυκλοφορεί με μάσκα για τις επόμενες πέντε ημέρες ενώ μίλησε για «άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ζητά αυστηρότερα μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας διεγνώσθη για δεύτερη φορά, θετικός στον κορωνοϊό στις 20 Ιουλίου, κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media.

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Μέσα στην αγωνία της πυρκαγιάς είχα την είδηση ότι είμαι για 2η φορά θετικός στον covid.
Ίσως αναμενόμενο, αφού τις προηγούμενες μέρες πέρασε ο μεγάλος μας γιος και η Μπέτυ. Ελπίζω να παραμείνω ασυμπτωματικός.
Σε κάθε περίπτωση η σκέψη μου είναι στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) July 20, 2022

Υπενθυμίζεται δε πως την ημέρα της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Τσίπρας, το πρωί της Κυριακής είχε μεταβεί για αυτοψία στις καμένες εκτάσεις της Παλλήνης.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει ζωντανά στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ. Όπως είπε ο ίδιος, αναμένει από τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη, καθώς είτε αγνοεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είτε «επέλεξε να λειτουργήσει σαν ακροδεξιό τρολ».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να δημοσιοποιήσει το αρνητικό PCR του Αλέξη Τσίπρα, όπως και έγινε λίγο πριν τις 10:00 με το PCR να δημοσιεύεται ζωντανά στο OΡEN.

Ο Θάνος Πλεύρης συντηρώντας το θέμα επανήλθε με ανάρτησή του στο Twitter δημοσιεύοντας απόσπασμα από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

«Για όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγει θετικός παραμονή σε απομόνωση για 5 ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι ημέρα 0. Μετά για 5 ημέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ», γράφει χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.Διαβάστε επίσης