-->
03.10.2023

Στην Εισαγγελία η δικογραφία για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας – Ερχονται διώξεις

Ο φάκελος με το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκονται ήδη στη διάθεση των δύο εισαγγελέων πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου, οι οποίοι διενεργούν από τον περασμένο Απρίλιο την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να είναι σε θέση να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση θα λάβουν οι εισαγγελείς , οι οποίοι είναι εκείνοι οι οποίοι το επόμενο χρονικό διάστημα θα αποφασίσουν για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν στα χέρια τους.

Πιθανό και η Μαλένα να δολοφονήθηκε με πανάκι

Νέες αποκαλύψεις για τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο θάνατος της Μαλένας προήλθε από ασφυξία με πανάκι.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «στην εμπεριστατωμένη έκθεση των κ. Καρακούκη – Καλόγρηα, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο, όχι μόνο η Ίριδα αλλά και η Μαλένα να δολοφονήθηκε με πανάκι που φέρεται να κρατούσε εκείνη την ώρα, σύμφωνα και με καταθέσεις που έχουν δοθεί, δηλαδή στο νοσοκομείο «Ελπίς», και το οποίο δεν βρέθηκε από το νοσοκομείο».

Ο αστυνομικός συντάκτης μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA αναφέρθηκε στον λόγο που δεν κρατήθηκε το πανάκι από το νοσοκομείο λέγοντας ότι: «Ο λόγος που δεν κρατήθηκε το πανάκι από το νοσοκομείο αποδίδεται στο γεγονός ότι το εν λόγω πανάκι δεν προκάλεσε πληγές στο στόμα και τα χείλη, όμως οι εκδορές που είχε στο μέτωπό της η Μαλένα, ίσως προέρχονται από τον αντίχειρα και τον δείκτη του δράστη, που με το πανάκι έσφιγγε με τα υπόλοιπα δάχτυλα το στόμα και τη μύτη του παιδιού και αυτό, όπως τιναζόταν για να αποφύγει το μοιραίο, ο δείκτης και ο αντίχειρας, που ήταν ελεύθεροι, προκάλεσαν τους τραυματισμούς ψηλά στη μύτη του παιδιού» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η 3,5 ετών Μαλένα, όπως είχε αναφέρει η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε και εκείνη πανάκι στο στόμα,και ότι είχε βρεθεί στο στόμα του παιδιού και στη συνέχεια η ίδια το είχε πάρει και το είχε τοποθετήσει στο κάτω μέρος του κρεβατιού.

Στον ύπνο τους βρήκαν ασφυκτικό θάνατο Μαλένα και Ιριδα

Ασφυκτικό θάνατο κατά τη διάρκεια του… ύπνου είχαν Μαλένα και Ιριδα. Η Μαλένα στις 16:40 το μεσημέρι της 13ης Απριλίου 2019, ενώ η Ιριδα στις 07:30 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί που έχουν λάβει το σύνολο των καταθέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και οικείου περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τα παιδιά αυτών των ηλικιών δεν προβάλλουν αντίσταση σε αυτόν το μηχανισμό θανάτου, γι’ αυτό δεν έχουν αμυντικά τραύματα, πόσω μάλλον όταν αυτά κοιμούνται, εξηγούν ειδικοί επιστήμονες.

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας στο πόρισμά τους εξηγούν και αποδεικνύουν επιστημονικά πως το εντύπωμα στο δεξί μάγουλο της Μαλένας και οι εκδορές στη μύτη της είναι από την άσκηση παρατεταμένης πίεσης με χέρι, που προκάλεσε την ασφυξία. Το ίδιο αποδεικνύουν για την περίπτωση της Ιριδας, στην οποία οι αεροφόροι οδοί έκλεισαν με το πανάκι στο στόμα και τη μύτη του βρέφους.

Από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε η Μαλένα, προκύπτει πως στο θάλαμο πριν και μετά την ειδοποίησή τους ότι κάτι συμβαίνει ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου. Ενδεικτική είναι η κατάθεση της νοσηλεύτριας που μπήκε τελευταία στο θάλαμο πριν το παιδί πεθάνει: «Το παιδί, όταν μπήκα στο δωμάτιο, ήταν μια χαρά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα».

Στην περίπτωση της Ιριδας, η κατηγορουμένη αλλά και η αδελφή της Δήμητρα έχουν καταθέσει πως στις 07:30 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021, η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε από το κρεβάτι και έδωσε την… πιπίλα στην Ιριδα. Ο χρόνος θανάτου φαίνεται πως προσδιορίστηκε εκείνο το χρονικό διάστημα, κάτι που, συνδυαστικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών για ασφυκτικό θάνατο, στο «κάδρο» της δράστιδος τοποθετεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, που είχε φυσική παρουσία στο διαμέρισμα της οικογένειας όταν δολοφονήθηκε η Ιριδα, κατέθετε για περισσότερες από 10 ώρες στους αρμόδιους αξιωματικούς. Οταν οι αστυνομικοί της παρέθεσαν το πόρισμα των ιατροδικαστών, εκείνη το αμφισβήτησε και φέρεται να είπε: «Γιατί να πιστέψω αυτό το πόρισμα και να μην πιστέψω τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις. Δεν αμφισβητώ κάτι, αλλά έχουν βγει άλλα πορίσματα που λένε κάτι άλλο. Αν μία στο εκατομμύριο μου αποδείξετε ότι είναι υπεύθυνη, θα σταματήσω να την υποστηρίζω, αλλά δεν θα μπορέσετε να το κάνετε».Διαβάστε επίσης