-->
23.01.2022

Θεοδωρικάκος: Υποχρεωτική η μάσκα στα γήπεδα – Πλεύρης: Ποινές αν δεν γίνονται έλεγχοι

Για «έκρηξη» παραβατικότητας, λέγοντας πως το τέλος της καραντίνας έχει απελευθερώσει όλες τις μορφές παραβατικότητας, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που άφησε πίσω της ένα νεκρό, το υπουργείο προχώρησε σε αξιολόγηση.

«Είδαμε τα πράγματα κατάματα. Ζήτησα πλήρη αξιολόγηση για το τι δεν πήγε καλά και βάση με το πήραμε σειρά μέτρων. Πρώτον, ενισχύσαμε το κέντρο επικοινωνίας της Άμεσης Δράσης. Δεύτερον, έχει ήδη φτιαχτεί νέος κανονισμός λειτουργίας της Άμεσης Δράσης. Τρίτον, επανεκπαίδευση όλων των αστυνομικών γιατί όλοι οφείλουμε να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι. Ξεκινάμε με την ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία συμβάλει θετικά στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο MEGA.

Τα μαθήματα, τόσο σε πρακτικό όσο και θεωρητικό επίπεδο, ξεκίνησαν σήμερα πραγματοποιούνται προκειμένου οι αστυνομικοί να γνωρίζουν τους νόμους που διέπουν την αστυνομική δράση, να γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος περιέγραψε το στόχο που έχει θέσει για την αστυνομία: «Την αστυνομία που είναι δίπλα μας και νοιάζεται για την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη. Μια αστυνομία σύγχρονη, ανθρώπινη και φιλική απέναντι στον πολίτη και σκληρή απέναντι στο έγκλημα»

Νέα μέτρα στο τραπέζι για τους ανεμβολίαστους;

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κάθε μέρα περίπου 8.000 αστυνομικοί βγαίνουν στους δρόμους για να κάνουν ελέγχους, ωστόσο τόνισε σε κάποιους χώρους τα μέτρα δεν τηρούνται, όπως στα γήπεδα.

«Είμαστε όλοι φίλαθλοι, θέλουμε να πηγαίνουμε τα Σαββατοκύριακα με την οικογένειά μας στο γήπεδο να δούμε ένα αγώνα. Δεν γίνεται στους αγώνες να μη φοράμε μάσκα. Θέλω να παρακαλέσω τους πολίτες, τους φιλάθλους και τις ομάδες να το λάβουν αυτό υπόψη τους. Μάσκα υποχρεωτικά παντού για όσους πηγαίνουν να παρακολουθούν αγώνες», είπε και στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε θα πάψει να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης αγώνων. 

Πλεύρης: Ποινές όταν δεν γίνονται έλεγχοι για πιστοποιητικά στα γήπεδα

 

Πλεύρης: Ποινές όταν δεν γίνονται έλεγχοι για πιστοποιητικά στα γήπεδα

Να σημειωθεί ότι οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες από τα επεισόδια στην Τούμπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης δεν είχαν πάνω τους πιστοποιητικά εμβολιασμού ή βεβαιώσεις νόσησης.

Το ζήτημα σχολίασε στη Βουλή και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, που προειδοποίησε για κυρώσεις, αν δεν γίνονται οι έλεγχοι που πρέπει.

«Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση»

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, όσοι δεν το τηρούν τα μέτρα θα δεχθούν τις κυρώσεις, οι ομάδες θα πρέπει να ελέγχουν τον κόσμο που μπαίνει στα γήπεδα, είναι δύσκολο να βλέπεις για μάσκα, αλλά οφείλεις να ελέγξεις αν κάποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες αν αφήνεις ηθελημένα να μπαίνει κόσμος σε χώρο που δεν είναι εμβολιασμένοι».Διαβάστε επίσης