Search
Close this search box.
Search

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικό μπλόκο σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών – Επεισόδια κοντά στο δημαρχείο – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πριν 4 έτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα άτομα τα οποία είναι ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, για τα οποία «επιστρατεύτηκαν» 5.500 αστυνομικοί, drones, ελικόπτερα, «Αίαντες» και άλλες μονάδες.

 


Λίγο νωρίτερα τα ίδια άτομα συμμετείχαν σε πορείας των αντιεμβολιαστών.  Μερίδα ατόμων άναψε πυρσούς και φωνάζει συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατά των δημοσιογράφων.

Τα άτομα φέρονται να προκαλούν και τις αστυνομικές δυνάμεις.

 

Κρατώντας ελληνικές σημαίες, πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως “πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από εδώ”, κατά της κυβέρνησης και υπέρ της Μακεδονίας και της ορθοδοξίας, οι διαδηλωτές αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγη ώρα πορεία.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ έχει στήσει από νωρίς φραγμούς ούτως ώστε οι διαδηλώσεις που θα γίνουν απόψε να μη φτάσουν στο Συνεδριακό Κέντρο “Βελλίδειο” όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 η ομιλία του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο επεισοδίων, ενώ από αέρος αναμένεται – όπως και χθες – να συνδράμει ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και drone.

Υπογραμμίζεται, ότι στις 18.00 υπάρχει κάλεσμα από τον Ηλία Κασιδιαρη για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, στην οποία θα μιλήσει μέσω διαδικτύου, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.

Την ίδια ώρα, ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ισχυρές οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί μπροστά και γύρω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: GR TIMES

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.