-->
03.12.2021

Θεσσαλονίκη: Στη φάκα συμμορία διαρρηκτών – Σεσημασμένος σε 7 χώρες ο ένας

Εγκληματική συμμορία που πραγματοποίησε 10 διαρρήξεις σπιτιών από τον Απρίλιο έως και τον Ιούλιο του 2021 2021 στις περιοχές Καλαμαριάς Χαριλάου και Τούμπας Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Τι γνωρίζουν οι Αρχές για τη δράση τους

Οι άνδρες που συνέλαβαν οι Αρχές δεν δίστασαν να χτυπήσουν και μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία τους συνάντησε κατά την έξοδό τους από ένα σπίτι. Οι 3 δράστες – ένας ημεδαπός και 2 γεωργιανής καταγωγής – είχαν οργανωθεί για να κινούνται πεζοί σε αυτές τις περιοχές, να επιλέγουν τα διαμερίσματα και εκμεταλλευόμενοι τις λαϊκές αγορές και τον συνωστισμό στην περιοχή να μπαίνουν στα σπίτια.

Η συνολική τους λεία ανέρχεται σε 128.000 ευρώ. Ο ένας εκ των Γεωργιανών δραστών είναι 38χρονος και σεσημασμένος σε 7 ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Γαλλία και Αυστρία).

Συνεργασία με τη Europol

Οι άνδρες συνελήφθησαν κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης το πρωί της 23/10/2021 από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, στο κέντρο Θεσσαλονίκης, στις Συκιές και στο Χαριλάου και στα σπίτια τους βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών, σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, ρολόγια, κινητά, λοστός, μύλοι κλειδαριάς για δοκιμές, μεγγενη για πλαστογραφία κλειδιών και κλειδιά παντός τύπου.

Η ΕΛ.ΑΣ συνεργάζεται με τη Europol ώστε να δοθούν περισσότερα στοιχεία για τους συνεργούς και να διευκρινιστεί αν κι αυτοί είχαν διεθνή δράση.

elas_2.jpg

elas.jpg

 


Διαβάστε επίσης