Search
Close this search box.
Search

To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με τους 100 νεκρούς στο Ιράν

Πριν 2 έτη

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα Πέμπτη την ευθύνη για τις δύο εκρήξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 100 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες στο Κερμάν του Ιράν.

Στο Κερμάν πραγματοποιούνταν τελετή στη μνήμη του διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε από ένα αμερικανικό drone το 2020.

Η τζιχαντιστική οργάνωση ανήρτησε ανακοίνωση στους λογαριασμούς της στο Telegram.

Μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας κατά μήκος των συνόρων του με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν δήλωσε ότι λαμβάνει το Ιράν, σε μία πρώτη ένδειξη ότι υποπτευόταν πως η επίθεση της Τετάρτης ήταν έργο του Ισλαμικού Κράτους.

Το κλείσιμο των συνόρων υποδηλώνει ότι το Ιράν πιστεύει ότι η επίθεση μπορεί να ξεκίνησε από το Ισλαμικό Κράτος – Επαρχία Χορασάν, μια σουνιτική ομάδα που δρα κυρίως στο Αφγανιστάν και κατηγορεί τον Σουλεϊμανί ότι προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.