-->
29.11.2022

Το KIDOT Festival επιστρέφει το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου

Σε νέο χώρο, επιστρέφει ύστερα από απουσία δύο χρόνων, η μεγαλύτερη οικογενειακή γιορτή, το πολυθεματικό εκπαιδευτικό Φεστιβάλ KIDOT (Kids of Tomorrow) Festival με περισσότερες από 100 δραστηριότητες το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου.

Το KIDOT Festival 4 θα πραγματοποιηθεί σε ακόμα μεγαλύτερο στη Θεσσαλονίκη, στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ Helexpo που θα φιλοξενήσει βιωματικά σεμινάρια, δράσεις, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις, συναυλίες και θεαματικές εκπλήξεις.

Οι μικροί επισκέπτες του KIDOT χωριού θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία, για την κυκλική οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος, να γνωρίσουν τη νοηματική γλώσσα, να εξερευνήσουν τον κόσμο της φωτογραφίας ή να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στη ρομποτική και στη μαγειρική.

Μπορούν ακόμη να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, να γυμναστούν, να κάνουν αθλήματα στίβου, να χορέψουν, να ενημερωθούν για ιαπωνικές πολεμικές τέχνες, να βιώσουν περιπέτειες και μαζί με τους γονείς τους να συμμετάσχουν σε παράλληλες εκδηλώσεις.

Συναντήσεις με influencers, συζητήσεις με ειδικούς στον τομέα της εκπαίδευσης και συνεντεύξεις με τα μέλη της συντακτικής ομάδας του του KIDOT Mag περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του διήμερου Φεστιβάλ.

Στο KIDOT Festival 4 συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το Δίκτυο Νέων των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Μαύρη Θάλασσα, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία InCommOn, η Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η Ακαδημία Στίβου ΗΡΑΚΛΗΣ και η ΧΑΝΘ.

Στον χώρο της HELEXPO θα λειτουργούν χώρος παιχνιδιών, market προϊόντων και υπηρεσιών από τις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις της Ελλάδας και food & drink corner με γευστικές προτάσεις της πόλης.

To KIDOT Festival 4, διοργανώνεται στις 8 και 9 Οκτωβρίου (11.00-21.00) στη ΔΕΘ Helexpo υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της UNICEF και στηρίζει τις οργανώσεις της πόλης: Πνοή Ελπίδας, Φάρος του Κόσμου, Οργανισμός Προστασίας Παιδιού & Οικογένειας «Πράξη Αγάπης – Act of Kindness», Ο Άλλος Άνθρωπος , Therapy Dogs.

Διαβάστε επίσης