-->
27.06.2022

Το κρυφό όπλο της Αθήνας στην Ουάσινγκτον και ποιοι συνόδευσαν τον Μητσοτάκη 

Σήμερα το βράδυ, 22.30 ώρα Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει την πόρτα του οβάλ γραφείου για να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στον Λευκό Οίκο με σημαντικούς φακέλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα όχι μόνο θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και των πρόσφατων υπερπτήσεων ως ζήτημα που υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μια εποχή που απαιτείται ενότητα αλλά θα ζητήσει να παγώσει και η πώληση νέων μαχητικών στους Τούρκους.

Μάλιστα η Αθήνα διαθέτει και ένα όπλο απέναντι στο φλερτ της Τουρκίας με τους Αμερικάνους και αυτό δεν είναι άλλο από τα F-35.

Τα μαχητικά νέας γενιάς θα είναι στο τραπέζι των συνομιλιών μεταξύ Μητσοτάκη – Μπάιντεν με την Αθήνα μάλιστα να επιδιώκει και την παραγωγή εξαρτημάτων των πολεμικών αεροσκαφών από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Δηλαδή να συμμετάσχει στην γραμμή παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς. Και γιατί όχι αν προχωρήσει το πρότζεκτ αυτό να μην ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για προμήθεια των αόρατων μαχητικών με ευνοϊκούς όρους.

Αποστολή 
Τον Κυρι;aκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ συνόδευσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης.
Ακόμα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο οικονομικός σύμβουλος πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης και ο σύμβουλος για του διεθνή θέματα Θανάσης Μπακόλας.
400.000 νέοι ψηφοφόροι 
Στις εκλογές του 2023 θα προστεθούν πάνω από 400.000 νέοι ψηφοφόροι. Πρόκειται για τους γεννηθέντες από το 2003 ως το 2006 που το 2019 δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.
Είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για τις επόμενες κάλπες με τα κομματικά επιτελεία να παίρνουν θέση.
Η κυβέρνηση άμεσα θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τη νέα γενιά ενώ την Τετάρτη θα στηθούν για πρώτη φορά κάλπες στα πανεπιστήμια μετά απο δυο χρόνια λόγω κορωνοιού όπου αναμένεται άνετη επικράτηση της Δ.Α.Π – ΝΔΦΚ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έδωσε δικαίωμα ψήφου στους 15χρονους στις κάλπες της Κυριακής. Όχι μόνο για αυξήσει την συμμετοχή αλλά και για να φτιάξει και μια νεα μαγιά ψηφοφόρων.Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης