-->
23.03.2023

Το Μαξίμου έστειλε σύγχρονο μηχάνημα ανέλκυσης αλιευτικών σκαφών στη Χάλκη – To «ευχαριστώ» του δημάρχου στον Γρ. Δημητριάδη

Τη λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα αλιευτικά σκάφη στο νησί της Χάλκης έδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο στο οποίο προσέτρεξαν οι αλιείς του νησιού καθώς δεν μπορούσαν να βγάλουν εκτός θάλασσας τις βάρκες τους για επισκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα έφτασε στο Μαξίμου από τον δήμαρχο του νησιού, Άγγελο Φραγκάκη, ενώ με φροντίδα του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, δόθηκε άμεσα λύση και μόλις πριν από λίγες μέρες εγκαταστάθηκε στο νησί ένας ολοκαίνουργιος μηχανισμός για την ανέλκυση των καϊκιών.

«Το επάγγελμα της αλιείας φθίνει, εμείς και οι οικογένειες μας είμαστε κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι των μικρών νησιών της χώρας μας και η οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη από την κεντρική πολιτεία, μας δίνει δύναμη και ελπίδα να παραμείνουμε στους τόπους μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αλιέων Χάλκης ενώ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου», ο δήμαρχος του νησιού δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση.

«Η αλιεία είναι μία πάρα πολύ σημαντική δραστηριότητα για το νησί από την οποία συντηρούνται πολλές οικογένειες που διαμένουν μόνιμα στη Χάλκη. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης κατά την τελευταία του επίσκεψη στο νησί μας μίλησε με τους ανθρώπους αυτούς, ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους και φρόντισε να ικανοποιήσει ένα βασικό τους αίτημα, μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία. Αποτελεί τρανό παράδειγμα ότι όσοι ζουν στις εσχατιές της χώρας, στα ακριτικά νησιά, δεν είναι πολίτες δεύτερης διαλογής για την κεντρική διοίκηση», τόνισε ο δήμαρχος.

 

H επιστολή του δημάρχου Χάλκης 

Ο δήμαρχος Χάλκης κ. Γ. Φραγκάκης απέστειλε προς τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γρ. Δημητριάδη την ακόλουθη ευχαριστήρια επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ Γραμματέα
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Πρωθυπουργικό γραφείο και εσάς προσωπικά, για την πολύτιμη βοήθειά σας. Το ολοκαίνουργιο βίντσι που παραλάβαμε θα δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ανέλκυσης των καϊκιών μας.
Το επάγγελμα της αλιείας φθίνει, εμείς και οι οικογένειές μας είμαστε κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι των μικρών νησιών της χώρας μας και η οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη από την κεντρική πολιτεία, μας δίνει δύναμη και ελπίδα να παραμείνουμε στους τόπους μας.

Διαβάστε επίσης