-->
13.06.2024

Το Μαξίμου, οι ευθύνες των αιρετών της Αυτοδιοίκησης και το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ

Ικανοποιημένος από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, πυροσβεστικής, αστυνομίας και εναέριων μέσων που έδωσαν τιτάνια μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πεντέλη, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντίθετα είναι οργισμένος με δημάρχους και περιφερειάρχη, οι οποίοι για μια ακόμη φορά αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Γιατί δεν είχαν φροντίσει να καθαρίσουν έγκαιρα τα ξερόχορτα και να υλοποιήσουν μια σειρά από έργα αντιπυρικής προστασίας.

Εξάλλου δήμαρχοι και περιφερειάρχες στην Ελλάδα έχουν ανάγει σε δόγματα έργα βιτρίνας, αδιαφορώντας για τη θωράκιση των περιοχών τους από πυρκαγιές.

Πάντως το Μαξίμου δεν πρόκειται να συγκαλύψει τις ευθύνες παραγόντων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης ακόμη και αν αυτοί ανήκουν στο λεγόμενο γαλάζιο στρατόπεδο.

Γι΄ αυτό ήδη η κρατική ασφάλεια αναζητεί τα αίτια της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, ενώ παράλληλα καταγράφει τις καταγγελίες των πολιτών για τα οικόπεδα με τα ξερόχορτα, τα οποία λειτουργούν σαν εμπρηστικός μηχανισμός.

 

Ακόμη δεν το πιστεύουν 

Στην Κουμουνδούρου ακόμη δεν πιστεύουν ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Προβάλλοντας το επιχείρημα ότι οι περιοδείες των κυβερνητικών κλιμακίων και του πρωθυπουργού μέσα στο κατακαλόκαιρο είναι καθαρά προεκλογικές, επιχειρούν να κινητοποιήσουν τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι κάνουν διακοπές και γι΄ αυτό αναγκαστικά επιστρατεύεται ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα πρόγραμμα περιοδειών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πάντως αυτήν την εβδομάδα τη… γλιτώνει λόγω κορωνοϊού.

Είναι θετικός χωρίς συμπτώματα, αλλά επιβάλλεται η εβδομαδιαία καραντίνα για να ξεκουραστεί και από τις περιοδείες.

 Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης