-->
12.04.2024

Το μυστήριο πίσω από την ανύπαρκτη θέση «13» στο αεροπλάνο….λύθηκε!

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο εκτιμάται ότι υποφέρουν από τη φοβία του αριθμού 13. Τον αποφεύγουν, όπου κι αν τον συναντήσουν, ενώ συχνά θεωρούν ότι φέρνει «γρουσουζιά». Αυτός λοιπόν ο κατεξοχήν «κακός», «άτυχος» και «γρουσούζικος» αριθμός δεν άφησε ανεπηρέαστες και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες. Αν λοιπόν, έχετε αναρωτηθεί γιατί τα αεροπλάνα δεν διαθέτουν σειρά θέσεων με αυτόν τον αριθμό, αεροσυνοδός σας εξηγεί τον λόγο…..

Η Henny Lim, αεροσυνοδός της αεροπορικής εταιρείας Cebu Pacific με έδρα τις Φιλιππίνες, είναι γνωστή για την αποκάλυψη μυστικών γύρω από τις πτήσεις με viral βίντεο στο TikTok λιγότερο γνωστών μυστικών του αεροπλάνου.

@_hennylim_ Why almost airline doesn’t have row number 13? Check this video out to know! Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” #fyp #HJL #cabincrewlife #13throwmissing #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic – Tollan Kim


Σε ένα βίντεο στην γνωστή πλατφόρμα που έχει γίνει πλέον χιλιάδες θεάσεις, είπε ότι «σε πολλούς πολιτισμούς, ο αριθμός 13 συνδέεται με κακή τύχη. Γι’ αυτό οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να αποφύγουν να τροφοδοτήσουν τις δεισιδαιμονίες των πελατών τους και έχουν επιλέξει να αφαιρέσουν τον συγκεκριμένο αριθμό από τα σχέδια θέσεων», δήλωσε η ίδια.

Στο κλιπ, η αεροσυνοδός δείχνει πώς οι αριθμοί των σειρών μεταπηδούν από το 12 στο 14 και στις δύο πλευρές του αεροπλάνου. Δήλωσε ότι αυτή είναι μια πρακτική που ακολουθούν πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες για να «αναγνωρίσουν την γρουσουζιά και τις δεισιδαιμονίες που περιβάλλουν τον αριθμό».

«Ο παράλογος φόβος για τον αριθμό είναι γνωστός ως »Τρισκαιδεκαφοβία»», πρόσθεσε.

Οι τυχεροί και οι άτυχοι αριθμοί διαφέρουν μεταξύ των πολιτισμών – για παράδειγμα, ο αριθμός επτά θεωρείται τυχερός στις δυτικές χώρες, αλλά θεωρείται άτυχος στην Κίνα, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη.

Σε ένα άλλο βίντεο η Henny μοιράστηκε τον πραγματικό λόγο πίσω από τα μικροσκοπικά μαύρα τρίγωνα που βλέπουμε συχνά στους τοίχους του αεροπλάνου.Διαβάστε επίσης