-->
12.05.2021

Το στοίχημα της επανεκκίνησης, το Μαξίμου και το βαρόμετρο του Σεπτεμβρίου

Με το άνοιγμα της εστίασης άρχισε η… προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα.

Το τέλος της επιδοματικής πολιτικής και των μέτρων προστασίας ενδέχεται να προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στην αγορά, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

Η ομαλή επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση γιατί αυτή θα κρίνει και τις πολιτικές εξελίξεις.

Η κυβέρνηση έχει αποκτήσει μια μεγάλη υπεροχή που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις σε όλο το διάστημα της εφιαλτικής πανδημίας.

Αυτό που φοβούνται στο Μαξίμου είναι το ενδεχόμενο αλλαγής των δεδομένων εξαιτίας των τοξικών χρεών και οφειλών ενός κρίσιμου ποσοστού επαγγελματιών και μικρομεσαίων.

Γι’ αυτό το Μαξίμου έχει επιλέξει τη στρατηγική της διαρκούς ετοιμότητας προκειμένου να πάει σε εκλογές όταν αρχίσει η κάμψη των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση θα συνεχίσει μία επιθετική πολιτική που θα συνδυάζεται με στοχευμένες παροχές μέχρι τον Οκτώβριο που θεωρείται κρίσιμος μήνας για να στηθούν οι κάλπες.Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης