-->
05.12.2022

Το σύνδρομο Τσίπρα με τις αμυντικές προμήθειες

Σε απόλυτη αναντιστοιχία με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας βρίσκεται η σπέκουλα που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας με την προμήθεια των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35 που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός στην κρίσιμη συνάντηση που είναι στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη χώρα μας η τουρκική απειλή και επιχειρεί να κάνει μίζερη αντιπολίτευση με το κόστος των μαχητικών, αποκαλύπτει τη μιζέρια και τα σύνδρομα που είχε διαχρονικά η Αριστερά σε ζητήματα εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων.

Προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι με τα μαχητικά νέας γενιάς η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι στην τουρκική απειλή και ισχυροποιεί γεωστρατηγικά τη θέση της στη Μεσόγειο.

Μάλιστα φτάνει σε σημείο να εκτίθεται ανεπανόρθωτα αφού, κατά την επίσκεψή του ως πρωθυπουργός στον Λευκό Οίκο και στη συνάντηση που είχε με τον τότε Πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ, το μόνο που είχε εξασφαλίσει ήταν η αναβάθμιση των F-16 με κόστος 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία στρατηγικής σημασίας κίνηση, την προμήθεια των F-35, αλλάζει ριζικά τις ισορροπίες στον αέρα αφού η Τουρκία έχει αποκλειστεί από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των συγκεκριμένων μαχητικών.

Η μίζερη αντιπολίτευση δεν αντιλαμβάνεται επίσης τη σημασία που έχουν για τη χώρα μας οι αμερικανικές επενδύσεις στην ΕΑΒ.

Αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη μίας εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας η οποία θα έχει εξαγωγικό χαρακτήρα αφού όλες οι αραβικές χώρες θα αναβαθμίζουν τα μαχητικά τους αεροσκάφη στην Ελλάδα.

Οι στοχευμένες επενδύσεις των Αμερικανών στα λιμάνια, όπως η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα και στην αμυντική βιομηχανία θωρακίζουν ενεργειακά και στρατιωτικά τη χώρα μας.

Αυτό ακριβώς δεν αντιλαμβάνεται η μίζερη αντιπολίτευση.

 

Διαβάστε επίσης