-->
23.04.2021

Το tweet του Πρωθυπουργού για το θάνατο του βρέφους από κορωνοϊό

Συγκίνηση και ανησυχία έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός βρέφους μόλις 37 ημερών χωρίς υποκείμενο νόσημα, στο νοσοκομείο Παιδων, από κορωνοϊό. Πρόκειται για το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός σε ένα φορτισμένο tweet αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός: «Δυστυχώς σήμερα είχαμε το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Ένα βρέφος που πέρασε τις 17 από τις 37 ημέρες ζωής του παλεύοντας με τον κορωνοϊό. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, όμως σήμερα η θλίψη είναι δυσβάσταχτη. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

«To παιδί πρώτα απ’ όλα κόλλησε κορωνοϊό και από τις επιπλοκές του κορωνοϊού, μέσα στις επιπλοκές του κορωνοϊού γι αυτή την ηλικία μπορούν να παρουσιαστούν αναπνευστικές δυσχέρειες» αναφέρει ο παιδίατρος, Νίκος Βουδούρης.

Έδωσε άνιση μάχη με τον κορωνοιό διασωληνωμενο στη μονάδα εντατικής για 15 ημέρες .

«Το παιδί ήταν διασωληνωμένο για πολλές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και προφανώς κάποιες επιπλοκές έκανε και κατέληξε» δηλώνει ο κ. Βουδούρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας που του προκάλεσε ο κορωνοιός.

 
Διαβάστε επίσης