Search
Close this search box.
Search

To έντυπο μετακίνησης το οποίο πρέπει να συμπληρώνουν οι πολίτες (pdf)

Πριν 5 έτη

Διευκρινίσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι που η μοίρα μας εξαρτάται στην κοινωνική εμάς ευθύνη» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος προανήγγειλε την ύπαρξη νέας ιστοσελίδας στην οποία θα συμπληρώνεται η φόρμα η οποία θα επιτρέπεις τις μετακινήσεις, όπου αυτές θεωρηθούν απαραίτητες.

Οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται για την εξυπηρέτηση αναγκών που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

Ο νέος ιστότοπος http://forma.gov.gr θα περιλαμβάνει αναλυτικά οδηγίες ενώ θα περιλαμβάνει δύο τύπους εγγράφων και θα είναι διαθέσιμη από σήμερα το βράδυ.

Δύο τύποι εγγράφων

Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων. Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων.

Το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

-Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

SMS στο 13033

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο πολίτης θα μπορεί να στέλνει και SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

«Είναι δωρεάν» είπε ο κ. Πιερρακάκης και επεσήμανε ότι δεν κρατείται αρχείο προσωπικών δεδομένων, αλλά όλα διαγράφονται μετά τη χρήση τους.

Τονίζεται ότι σε όλα τα έγγραφα πρέπει να υπάρχει διεύθυνση του μέρους που θα πηγαίνει ο πολίτης και δεν θα μπορεί να πάει κάπου αλλού χωρίς να κάνει νέα δήλωση.

vevaiosi-metakinisis

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Ο Τάιλερ Ρόμπινσον που συνελήφθη 33 ώρες μετά το έγκλημα, είναι ο δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον από τη Γιούτα είναι ο δολοφόνος του 32χρονου συντηρητικού ακτιβιστή και συμμάχου του Τραμπ, Τσάρλι Κερκ. Σύμφωνα με τις Αρχές, έδρασε πιθανότατα μόνος του. – Σε ένα από τα πυρομαχικά του έγραφε Bella Ciao, ενώ σε άλλο έγραφε «γειά σου φασίστα! Πιάσε!» – Συνελήφθη 33 ώρες μετά τη δολοφονία του Κερκ. – Έδρασε – εκτός απροόπτου – μόνος του. – Σε οικογενειακό δείπνο, πριν τη δολοφονία ο 22χρονος είχε μιλήσει αρνητικά για τον Κερκ. Είπε ότι ήταν γεμάτος μίσος και διέδιδε μίσος. – Ο Ρόμπινσον έφτασε στο πανεπιστήμιο τέσσερις ώρες πριν από τη δολοφονία του Κερκ – Οι Αρχές ευχαρίστησαν την οικογένεια του δράστη «που έκαναν το σωστό» – Για σημείο καμπής στην αμερικανική ιστορία μίλησε ο κυβερνήτης της Γιούτα : «Μένει να δούμε το είδος της» – Πριν τη δολοφονία ο Ρόμπινσον άλλαξε ρούχα στην ταράτσα. Μετά φόρεσε ξανά τα αρχικά.