-->
07.02.2023

Τουρισμός: Οι Ισραηλινοί πρώτη ξένη αγορά στην Αθήνα για τα Χριστούγεννα

Οι Ισραηλινοί είναι η πρώτη ξένη αγορά για την Αθήνα φέτος τα Χριστούγεννα όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αεροδρομίου και των ξενοδόχων, με επιπλέον πτήσεις να προστίθενται στο δρομολόγιο Αθήνα- Τελ Αβίβ μέσα στο Δεκέμβριο.

Η TUS Airways ανακοίνωσε χθές την έναρξη δρομολογίων από τα μέσα Δεκεμβρίου μεταξύ Αθήνας-Τελ Αβίβ, σύνδεση που περιλαμβάνεται στο χειμερινό πρόγραμμα της αεροπορικής από την Κύπρο, η οποία έχει παρουσία εξ’ αρχής, από την ίδρυσή της ακόμη το 2016, στην αγορά του Ισραήλ με τη σύνδεση Λάρνακας- Τελ Αβίβ.

Όπως επεσήμανε στη χθεσινή παρουσίαση, η κ. Κική Χαϊδά, διευθύντρια marketing της TUS Airways το «χειμερινό μας πρόγραμμα είναι μικρό -δεν έχουμε πολλούς προορισμούς- επιφυλασσόμαστε ωστόσο για τη θερινή περίοδο. Το Τελ Αβίβ είναι από τους καλύτερούς μας προορισμούς, πετάμε τη χειμερινή περίοδο από την Κύπρο και ξεκινάμε από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 25 Μαρτίου τη σύνδεση Αθήνα- Τελ Αβίβ, με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις, διαβλέποντας από τώρα ικανοποιητική ζήτηση».

Συνολικά η εταιρεία από Λάρνακα θα πετάει το χειμώνα σε Ηράκλειο και Τελ Αβίβ, ενώ από το Τελ Αβίβ σε Λάρνακα, Αθήνα και Ντύσελντορφ. Η ίδια έδωσε και μία πρόγευση για το θερινό πρόγραμμα που σχεδιάζεται τώρα για την περίοδο από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Οκτωβρίου με την εταιρεία να προγραμματίζει τα δρομολόγια Τελ Αβίβ- Πρέβεζα (σ.σ. υπήρχε και το φετινό καλοκαίρι και αποδείχθηκε από τα πιο επιτυχημένα), Τελ Αβίβ- Αθήνα, Τελ Αβίβ- Ηράκλειο και Τελ Αβίβ- Ντυσελντορφ. Επίσης από Λάρνακα η εταιρεία θα πετάει για Παρίσι, Τέλ Αβίβ και Ηράκλειο και από Πάφο στο Τελ Αβίβ.

Οσον αφορά ειδικότερα την ισραηλινή αγορά, με βάση τα στοιχεία από το αεροδρόμιο της Αθήνας, ήδη έχει φτάσει στο τέλος Νοεμβρίου το μισό εκατομμύριο- για την ακρίβεια στις 515 χιλιάδες επιβάτες- έχοντας ξεπεράσει τα συνολικά νούμερα του 2019 που ήταν για όλη τη χρονιά στις 508 χιλιάδες επιβάτες.

«Από το 2014 μέχρι τώρα η ισραηλινή αγορά έχει διψήφια αύξηση και όπως προκύπτει και από τα στοιχεία των ξενοδόχων θα είναι η πρώτη αγορά για τα Χριστούγεννα στην Αθήνα», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.Διαβάστε επίσης