-->
29.01.2023

Τραγωδία σε ποδοσφαιρικό ματς: Πληροφορίες για πάνω από 60 νεκρούς!

Τραγωδία στην Ινδονησία, μετά το τέλος της αναμέτρησης Αράμπα – Περσεμπάγια (2-3) για το πρωτάθλημα της χώρας. Οργισμένοι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από το τελικό σφύγιγμα της λήξης, με τις δυνάμεις καταστολής να επεμβαίνουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

https://twitter.com/tentackel/status/1576290124664819713

Από τον πανικό που προκλήθηκε πάρα πολλά άτομα ποδοπατήθηκαν, ενώ σημειώθηκαν πολλά περιστατικά με λιποθυμίες. Στη συνέχεια ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις οπαδών με τις αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος, καθώς ανεπίσημες πηγές μιλούν για πάνω από 100 θανάτους συνολικά! Μαρτυρίες κάνουν λόγο ακόμα και για πυροβολισμούς, ενώ μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί επίσης ο θάνατος δύο αστυνομικών.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε χώρους εκτός γηπέδου, όπου δεκάδες οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας διέταξε την αναβολή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες.Διαβάστε επίσης