-->
28.11.2022

Τραμπ προς αρνητές ψηφοφόρους του: «Να κάνετε το εμβόλιο, είναι ΟΚ»

Ανοιχτά υπέρ των εμβολίων μίλησε για πρώτη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συγκέντρωση ψηφοφόρων του στην Αλαμπάμα.

Η Αλαμπάμα πρόκειται για μια από τις Πολιτείες των ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σφοδρή έξαρση κρουσμάτων του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα, καθώς και αυξημένες δυσκολίες όσον αφορά την νοσηλεία των ασθενών μέσα από το ιδιαίτερα επιβαρυμένο σύστημα Υγείας τους.

Μιλώντας γύρω από το θέμα αυτό στην συγκέντρωσή του, ο Τραμπ επιχείρησε να ενθαρρύνει για πρώτη φορά ανοιχτά τους ψηφοφόρους του να εμβολιαστούν. «Πιστεύω απόλυτα στις ελευθερίες σας», σχολίασε αρχικά ο τέως Πρόεδρος. «Είστε ελεύθεροι να κάνετε αυτά που πρέπει να κάνετε. Ωστόσο, θα σας συνιστούσα να κάνετε το εμβόλιο. Εγώ το έκανα και είναι καλό. Να το κάνετε».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εμβολιαστεί όσο ήταν ακόμη Πρόεδρος εν ενεργεία και αφότου είχε ο ίδιος νοσήσει με τον κορονοϊό, ωστόσο ουδέποτε είχε μιλήσει ανοιχτά υπέρ των εμβολιασμών για το ευρύ κοινό. Η υποτίμηση της πανδημίας από μεριάς του θεωρείται από πολλούς ένα από τα μεγαλύτερα «φάουλ» του τελευταίου κύκλου της θητείας του.

Η τωρινή του «αλλαγή πλεύσης» τον έφερε αντιμέτωπο με γιουχάρισμα και αποδοκιμασίες από τους «σκληροπυρηνικούς» αρνητές που συγκαταλέγονταν στο κοινό της Αλαμπάμα. Ανταποκρινόμενος σε αυτές τις αντιδράσεις, ο Τραμπ σχολίασε: «Καταλαβαίνω. Όλα καλά. Έχετε τις ελευθερίες σας. Παρόλα αυτά σας λέω ότι έκανα και εγώ το εμβόλιο. Εάν δεν έκανε δουλειά, θα ήσασταν οι πρώτοι που θα το μαθαίνατε. Το εμβόλιο είναι ΟΚ».

Η Αλαμπάμα αποτελεί μια από τις Πολιτείες με το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητών, τόσο του εμβολιασμού όσο και της ίδιας της ύπαρξης- ή της σοβαρότητας- του ιού. Το 85% όσων νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε κάποιο νοσοκομείο της Πολιτείας με κορονοϊό αφορά ανεμβολίαστους, ενώ ανησυχίες προκαλεί και το ποσοστό των παιδιών που νοσηλεύονται ή νοσούν με κορονοϊό. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι 50 από τους νοσηλευόμενους γι’ αυτή την εβδομάδα στην Αλαμπάμα είναι παιδιά.

ΠΗΓΗ: The Guardian

Διαβάστε επίσης