-->
10.08.2022

«Τρέχουν » οι δημοσκοπήσεις – Τι περιμένει το Μαξίμου και το «plan b»

Από το πρωί της Δευτέρας, ουσιαστικά, ξεκίνησαν να τρέχουν μετρήσεις όχι μόνο για την πορεία της κυβέρνησης αλλά και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν να δουν τον αντίκτυπο από τις καταστροφές της πύρινης λαίλαπας αλλά κυρίως το πως υποδέχθηκαν οι πολίτες ειδικά των πληγεισών περιοχών τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν.

Η αλήθεια είναι ότι οι αυτοψίες στα καμένα «έτρεξαν» γρήγορα και αυτό οφείλεται στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή,  ο οποίος όχι μόνο δεν έλλειψε μέρα από το γραφείο του την κρίσιμη περίοδο, αλλά επισκέφτηκε και ο ίδιος με τα κλιμάκια των μηχανικών, περιοχές που χτυπήθηκαν, ενώ οι αποζημιώσεις εκταμιεύονται άμεσα, στην κυριολεξία, με ένα κλικ.

Τα στοιχεία αυτά θα κρίνουν κατά πολύ και τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου για μια σειρά από κινήσεις το επόμενο διάστημα μεταξύ αυτών και τον ανασχηματισμό.

ΥΓ.1 Μια διαφορά ασφαλείας και κυριαρχία Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία του πρωθυπουργού αλλά και ευχέρεια  στις επιλογές των προσώπων (και εξωκοινοβουλευτικοί ) για το νέο σχήμα της κυβέρνησης.

ΥΓ.2 Πάντως κάποιοι ακόμα, έστω και λίγοι, επιμένουν πως ο πρωθυπουργός πρέπει να τραβήξει το χαρτί των πρόωρων εκλογών και να διεκδικήσει μια καθαρή τετραετία όταν το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπισε μεγάλες κρίσεις και απέδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει, δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά και δίνοντας λύσεις.


Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης