-->
02.06.2023

Τρίτη δόση εμβολίου πριν το εξάμηνο – Γιατί ανοίγει νωρίτερα η πλατφόρμα

Κομβική αλλαγή στη λειτουργία της πλατφόρμας emvolio.gov.gr δρομολογείται από τους αρμόδιους της εμβολιαστικής εκστρατείας «Ελευθερία», με στόχο να ενισχυθεί, ενόψει και του δύσκολου χειμώνα, το τείχος ανοσίας, ιδίως για τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους. Όπως αναφέρει το protothema.gr, βρίσκεται στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός για την επίσπευση των ραντεβού για την 3η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ώστε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος στη μάχη με την επιδημία.

Σήμερα η πρόσβαση στην πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση εμβολίου ανοίγει για τους πλήρως εμβολιασμένους εφόσον έχει συμπληρωθεί είτε το εξάμηνο από την ανοσοποίησή τους (μετά τις δύο δόσεις εμβολίου mRNA είτε με AstraZeneca) είτε δύο μήνες μετά το μονοδοσικό Johnson&Johnson.

Πλέον όμως αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες ώστε να προγραμματίζουν το ραντεβού για την επαναληπτική δόση πριν από τη συμπλήρωση του ελάχιστου χρονικού διαστήματος που ορίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και να μπορούν να κάνουν το εμβόλιο αμέσως μετά την παρέλευση του εξαμήνου ή και κάποιες ημέρες νωρίτερα.

Πλέον για σημαντικό αριθμό πολιτών πλήρως εμβολιασμένων, ιδίως για ηλικιωμένους και ευάλωτους με χρόνια νοσήματα, η αναμνηστική δόση είναι κρίσιμη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους. Με βάση τον αριθμό των πολιτών που είχαν εμβολιαστεί ως τον περασμένο Ιούνιο προκύπτει ότι περίπου 2 εκατομμύρια πολίτες θα χρειάζονται την αναμνηστική δόση το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.Διαβάστε επίσης