Search
Close this search box.
Search

Τσελέντης και Παπαδόπουλος εκπέμπουν SOS για Θήβα – Πιθανότητα για μεγάλο σεισμό

Πριν 4 έτη

H πιθανότητα για πολύ μεγάλο σεισμό της τάξης του 5 στη Θήβα είναι μικρή, αλλά υπαρκτή, ωστόσο η Θήβα είναι από τις χειρότερα θεμελιωμένες πόλεις στην Ελλάδα, προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

«Η Θήβα ήταν μια ιστορική πόλη, η αρχαιολογική υπηρεσία έχει κάνει δεκάδες ανασκαφές και όλα τα μπάζα τα ρίξανε πάλι πίσω, και πάνω στα μπάζα αυτά οικοδομήσανε πενταώροφες πολυκατοικίες… Aυτά τα σπίτια κινδυνεύουν και με μικρότερους σεισμούς. Επειδή είναι άσχημα θεμελιωμένα τα σπίτια τους, πρέπει οπωσδήποτε να ξεσκονίσουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Ο δήμος να επιδοτήσει το τοπικό ΤΤΕΕ γιατί είδα σπίτια με μεγάλο βαθμό αυθαιρεσίας.  Έχουν γίνει αυθαίρετα επεκτάσεις αυτά είναι επικίνδυνα» ανέφερε ο κ. Τσελέντης.

Όπως επισήμανε, «η Θήβα είναι μια μεγάλη ιστορία και έχουμε τον κόσμο στα κάγκελα με ευθύνη δικιά μας. Το Δεκέμβρη ξεκίνησε μια δράση ανατολικά της Θήβας εδώ και λίγο καιρό πήγε δυτικά. Το ρήγμα αυτό είναι σχετικά μικρό, είναι κάτω από την πόλη δίνει μικρά γεγονότα. Τα μεγαλύτερα που γράψαμε ήταν ένα πάνω από 4 και ένα 4,3. Δεν είναι όπως το Αρκαλοχώρι όπου είχαμε δεκάδες πάνω από 4. Έγιναν δυο επιτροπές σεισμικού κινδύνου στις οποίες συζητήθηκε η ευρύτερη περιοχή και εκεί είπαμε ότι η περιοχή η ευρύτερη όχι συγκεκριμένα η Θήβα, έχει και μεγάλα ρήγματα μπορούν να δώσουν ακόμα και 6,5, πχ η Σάμος η Κεφαλονιά. Δεν είπαμε ότι η Θήβα κινδυνεύει από 6,5 από το συγκεκριμένο σεισμό.

»Όμως κάποιος για το 1 λεπτό δημοσιότητας έκατσε κι είπε ότι περιμένει η Θήβα 6,5 Ρίχτερ και βγάλαμε τον κόσμο στα κεραμίδια. Ευτυχώς χθες ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ είπε ότι άντε να έχουμε ένα 5,5αρι στην περιοχή».


Παπαδόπουλος: Ενεργοποιήθηκε τμήμα ρήγματος στη Θήβα

Στην πιθανότητα σεισμού στην πόλη της Θήβας αναφέρθηκε και ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στην τηλεόραση του Open.

«Με τόσους μικροσεισμούς, ενδέχεται να γίνει ένας μεγαλύτερος σεισμός. Έχει ενεργοποιηθεί ένα τμήμα του ρήγματος της Θήβας, πολύ κοντά στην πόλη», τόνισε ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.