-->
25.06.2021

Τζανάκης: Θα υπάρξει δυνατότητα επιλογής εμβολίου αλλά όχι προς το παρόν

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε στο ΜΕGA το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, έχει ξεκινήσει μια αποκλιμάκωση μετά τις 10-15 Απριλίου και αυτή φαίνεται τόσο στα κρούσματα όσο και στον αριθμό νέων νοσηλειών. «Μετά τα μέσα Ιουνίου θα μειωθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό, ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως όλα τα εμβόλια είναι ισοδύναμα σε ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η διάθεση και προσφορά τους είναι πάρα πολύ μεγάλη οπότε ο εθνικός προγραμματισμός έχει τροποποιηθεί προς το καλύτερο, δήλωσε. Για την πιθανότητα θρόμβωσης ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού, υποστήριξε ότι είναι απειροελάχιστη σε αντίθεση με την πιθανότητα θρόμβωσης από τον κορωνοϊό, η οποία είναι χιλιάδες φορές πολλαπλάσια.

Δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει ελεύθερη επιλογή εμβολίου, αλλά αργότερα, ενώ τόνισε τον κίνδυνο πνευμονίας από τον ιό σε περίπτωση μη εμβολιασμού.


Διαβάστε επίσης