Search
Close this search box.
Search

Βαρεμένος για Οικονόμου: Αθλιότητες και ψέματα – Ο Κασσελάκης φοβάται επιστροφή του Τσίπρα και ανασύνθεση του χώρου

Πριν 2 μήνες

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο Γιώργος Βαρεμένος κατά του Θανάση Οικονόμου για τα όσα είπε ο δεύτερος σχετικά με το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχοντας αφήσει υπόνοιες για συναλλαγή της ΝΔ με τότε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα έχουν αποχωρήσει απο το κόμμα και βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην Νέα Αριστερά. Ο κ. Βαρεμένος έκανε λόγο για αθλιότητες και απίστευτα ψέματα, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο διατελέσας Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, είπε για τον Θανάση Οικονόμου, μεταξύ άλλων, “ο κ. Οικονόμου λεεί ότι ήμουν στην Επιτροπή, υπό την Προεδρία της κ. Χριστοδουλοπούλου, ενώ εγώ ήμουν πρόεδρος της Επιτροπής για ένα διάστημα. Όταν έγινα Πρόεδρος, ζήτησα να μάθω πως γίνεται ο έλεγχος των πόθεν έσχες. Ήταν κάποια δωμάτια-αποθήκες, γεμάτα με φακέλους. Λέω “πώς γίνεται ο έλεγχος”; Μου λένε “δειγματοληπτικά, παίρνουμε 3-4 φακέλους απο αυτούς και γίνεται ο έλεγχος”. Πήρα αποφαση να ψηφιοποιηθούν όλα αυτά, δεν νοείται να μην είναι ψηφιακά όλα αυτά σε ένα κράτος”.

Ερωτηθείς εάν σκοπίμως και σε συνεννόηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Θανάσης Οικονόμου είπε όσα είπε λίγες ημέρες πριν απο τις ευρωεκλογές, ο Γιώργος Βαρεμένος είπε ότι “ο κ. Κασσελάκης φοβάται ότι αν προκύψει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, μπορεί να προκύψει ανασύνθεση του πολιτικού πεδίου, να υπάρξει δηλαδή μια ουσιαστική απάντηση από σοβαρές δυνάμεις, όπως η Νέα Αριστερά και άλλες δυνάμεις. Εμμέσως προσπαθεί να χτυπήσει τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί φοβάται τις κινήσεις του Τσίπρα, γιατί έχουν ακουστεί πολλά σενάρια για επαφές του κ. Τσίπρα με πρόσωπα και από τον σοσιαλιστικό χώρο”.

Αναφορικά με το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, ο Γιώργος Βαρεμένος είπε στον ΑΝΤ1 ότι “η υπόθεση με το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη τράβηξε σε χρόνο και εγώ δεν ήμουν προέδρος όταν τελείωσε. Πορεύτηκα θεσμικά σε μια χώρα που κανείς δεν σέβεται τους θεσμούς, δεν εργαλειοποίησα την επιτροπή για πολιτικούς λόγους. Είχα να αντιμετωπίσω πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ο Νίκος Βούτσης για πρώτη φορά ενημέρωνε τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων για τα μυστικά κονδύλια, για όλα και η ΝΔ μας έκανε τοξικές επιθέσεις, ενώ ήταν ενήμερη”.

“Έρχεται τώρα ο κ. Κασσελάκης να κάνει τί; Να μηδενίσει την προσφορά μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η συμπεριφορά Οικονόμου έχει ποινική διάσταση. Τα πάντα σκέφτομαι, ακόμη και να κινηθώ νομικά”, συμπλήρωσε ο κ. Βαρεμένος.

 

“Να μας πει ο κ. Οικονόμου κάτι συγκεκριμένο”

Στο δημοσιογραφικό σχόλιο πως δεν είναι μόνο ο κ. Οικονόμου, καθώς και ο Παύλος Πολάκης ουσιαστικά υιοθέτησε τις απόψεις, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά κράτησε αποστάσεις από όσα είπε ο κ. Οικονόμου, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

“Να μας πει ο κ. Οικονόμου και ο κάθε κύριος Οικονόμου κάτι συγκεκριμένο και να το απαντήσουμε. Εμείς νομίσαμε ότι η πολιτική πρέπει να γίνεται επί της ουσίας. Όποιος νόμιζε ότι έπρεπε να βάλει στην φυλακή οποινδήποτε, έπρεπε να προσκομίσει στοιχεία. Εμένα δεν μπορεί κανένας να μου πει τίποτα για το πως αντιμετώπισα τους πολιτικούς αντιπάλους μας”.

Στην συνέχεια ανέφερε ένα παράδειγμα όσων συνέβησαν επί της θητείας του στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες. “Χωρίζει ένας υπουργός. Η πρώην γυναίκα του, βομβαρδίζει την επιτροπή με στοιχεία για τον υπουργό, για παράνομο πλουτισμό, για διάφορα. Έπρεπε να καθίσεις να τα εξετάσεις όλα αυτά”.

“Ο κ. Κασσελάκης φοβάται την ευρύτερη αναμόρφωση του πολιτικού τοπίου, είναι ευρύτερο αυτό που φοβάται ο Στέφανος Κασσελάκης. Θεωρώ ότι ο κ. Κασσελάκης (ενν. συμφωνεί με τον κ. Οικονόμου) από την στιγμή που δεν αποδοκίμασε, τον “απέσυραν” μεν από την κυκλοφορία τον κ. Οικονόμου, είπε η κ. Κεχαγιά αυτό που είπε, αλλά….”.

Κατέληξε λέγοντας “Ο κ. Κασσελάκης χωρίς να μας ξέρει, μπορεί να θεωρεί ότι ήρθε αυτός, τα λαμπερά πρόσωπα, το life style Μητστάκη -Κασσελάκη, μπορεί αυτό να θέλουν οι καιροί και να θεωρούνται παλιές οι απόψεις μας. Όμως οι απόψεις μου έχουν δικαιωθεί”.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.